Završava međunarodni sajam "Ambienta 2004."

Na Zagrebačkom velesajmu večeras završava 31. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije "Ambienta 2004."L

Na toj specijaliziranoj sajamskoj priredbi, koja traje od 13. listopada, sudjelovao je 641 izlagač iz 30-ak zemalja.

U pet dana posjetitelji "Ambiente" mogli su na 40 tisuća četvornih metara izložbenog prostora razgledati proizvode 271 domaćeg i 370 stranih izlagača, te dodatne izložbe ? Međunarodni sajam umjetnina "Zagreb Art Fair", izložbu keramike "Trofejni pehari" i izložbu radova Hrvatskoga dizajnerskog društva.

Ovogodišnja "Ambienta" održala se u malo izmijenjenoj koncepciji, u pet tematskih cjelina ? Namještaj za stanovanje, Kuhinje i kupaonice, Uredski namještaj i namještaj za opremanje objekata, Proizvodi i oprema za unutarnje i vanjsko uređenje, te Repromaterijali, strojevi i alati za drvnu industriju.

Osim izložbenog dijela, u sklopu "Ambiente" održano je nekoliko popratnih stručnih skupova, među kojima je najvažniji tradicionalni "Poslovni klub", te razgovor gospodarstvenika iz drvnoprerađivačke djelatnosti s predstavnicima hrvatske Vlade.

Tema razgovora bila je strategija razvoja šumarstva i drvne industrije, a bilo je riječi i o poboljšanju industrije namještaja i dizajnu, te o tome kako domaći proizvod kroz razvoj i hrvatski dizajn prodati na stranom tržištu.

Organizatori ove godine očekuju nešto više posjetitelja nego prošle godine, kada je "Ambientu" razgledalo 50.000 ljudi.

U petak, 15. listopada dodijeljene su nagrade za najuspješniji proizvod, te nagrade izlagačima na ovogodišnjoj "Ambienti".

(Hina) xtp ysp

Pročitajte više