Završeno Osječko ljeto kulture 2003.

KONCERTOM Budimpeštanskog puhačkog orkestra, u dvorištu Rektorata osječkoga Sveučilišta, večeras je završeno "Osječko ljeto kulture 2003".

Pod ravnanjem dirigenata Kalmana Vaszlika i Ferenca Kapi-Horvatha Budimpeštanski orkestar, koji je osnovan 1942. godine, predstavio je repertoar sastavljen od djela skladatelja Rossinija, Čajkovskog, Berlioza, Bartoka, Smetane te drugih autora.

Na ovogodišnjem "Osječkom ljetu kulture", od 29. lipnja, predstavljeno je četrdesetak likovnih, glazbenih, kazališnih, književnih i multimedijskih kulturnih sadržaja, koji su se održavali na nekoliko lokacija u povijesnoj gradskoj jezgri Tvrđi.

Među ostalim nastupili su Hrvatska narodna kazališta iz Osijeka, Zagreba, Rijeke i Splita, Narodno pozorište Sarajevo, gradska kazališta Virovitice i Požege te osječka Nezavisna umjetnička scena "Barutana".

U prostorijama osječkog Doma Hrvatskog društva likovnih umjetnika otvorena je izložba "Istarska nova umjetnost" te izvedeno nekoliko performancea, poznatih hrvatskih umjetnika u toj vrsti umjetničkog izričaja.

Filmski program obuhvatio je ostvarenja europskog i nezavisnog američkog filma, a u osječkome Muzeju Slavonije otvorena je izložba "Ostavština osječke slobodnozidarske lože "Budnost".

"Osječko ljeto kulture 2003" organizirali su Ministarstvo kulture RH, grad Osijek i Osječko-baranjska županija, uz pomoć brojnih spoznzora.

(Hina) ivuč mć

Pročitajte više