Zbog rušenja štale osmogodišnjaku u Staroj Gradiški prignječena glava

NA OSMOGODIŠNJEG Mihaela Šandića iz sela Donji Varoš kod Stara Gradiške u petak se srušio zid obiteljske kuće, zbog čega je zadobio ozljede glave, opasne po život, javlja Jutarnji list.

Do nesreće je došlo kada su Šandićevi susjedi rušili dotrajalu štalu. Upravo za vrijeme rušenja dječak je utrčao u susjedno dvorište, a nakon toga i u sam objekt, a baš u tom trenutku se stao urušavati zid obiteljske kuće.

Štala se nalazila na razmeđi kuća obitelji Šandić i susjedne kuće. Kako je nitko godinama nije koristio, kao ni održavao, Šandići su zamolili susjede da je sruše da ne bi došlo do nekog zla.
Još prošle godine odstranili su krov tog gospodarskog objekta, a zidove su počeli rušiti prije nekoliko dana.

Nitko nije znao da je Mihael ušao, sve dok nisu čuli zapomaganje

Osmogodišnjak je svoje vrijeme volio provoditi sa susjedima, pa je bio prisutan i kada su stali rušiti dotrajalu građevinu. Osim toga, dječakova majka Reza Šandić je dodala kako nitko nije znao da je Mihael ušao u štalu, sve dok nisu čuli snažan udarac i zapomaganje.

Njegova majka je ispričala da je prizor bio više nego jeziv. Cigle su dječaku pale na glavu, iz njegovog uha je potekla krv, a cijelo područje čela je bilo prilično otečeno.

Dječakovo stanje se stabiliziralo; vlasnicima objekta slijedi prijava zbog ugrožavanja života

Hitnu medicinsku pomoć pružili su mu djelatnici Doma zdravlja u Novoj Gradiški, nakon čega je prebačen u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici. Dječaku se stanje, unatoč zadobivenim ozljedama, stabiliziralo.

Protiv M. Zečevića (44) i S. Zečevića (74), koji su gospodarski objekt rušili, policija će podnijeti prijave zbog toga što su općeopasnom radnjom doveli u opasnost tuđe živote.

Ig.M.
Foto: Index (arhiva)

Pročitajte više