Zdravstveno stanje specijalca Ilije Franića stabilno

Zdravstveno stanje pripadnika specijalne jedinice MUPa u Lučkom Ilije Franića, koji je zbog ozljeda hospitaliziran i operiran u Kliničkoj bolnici Dubrava, stabilno je i on bi trebao uskoro biti otpušten na kućno liječenje, izjavio je danas poslijepodne Hini dežurni liječnik KB Dubrava Damir Sauerborna.

Ilija Franić operiran je u KB Dubrava nakon što je ozlijeđen u tučnjavi koja se dogodila u subotu, 28. siječnja, u noćnome klubu Bel Ami u Lučkom.

Ozljeđeni specijalac smješten je na Traumatološkom odjelu Klinike čeljusti i lica KB Dubrava gdje je, kako navode mediji, i operiran prošle nedjelje ujutro.

Po dosadašnjim podacima incident u klubu Bel Ami u Lučkom počeo je između Franića i njegove trojice kolega s redarima i konobarima u klubu.

Po pisanju pojedinih medija napalo ih je trostruko više osoba, te su zbog ozljeda prevezeni u bolnicu.

U intervjuu današnjem "Novom listu" ravnatelj policije Marijan Benko navodi da su na njihov poziv, najvjerojatnije mobitelom, pred klub potom došli ostali specijalci i da su svi bili izvan službe.

Pogriješili su što se nisu i legitimirali kao policajci što su svakako trebali napraviti. Oni koji su ih napali bit će procesuirani, a specijalci će isto tako biti sankcionirani kad utvrdimo tko je točno imao kakvu ulogu u tom sukobu, rekao je Benko.

Mediji pak navode kako su klupski redari i njihovi pomagači bejzbolskim palicama napali četvoricu pripadnika specijalne policije, kojima su u pomoć došli kolege iz ATJ Lučko. Također se navodi da se sumnja da su neki od tih redara pripadnici kriminalnog klana.

Policija je za nekima od redara koji su sudjelovali u incidentu, a koji su joj nedostupni, raspisala tjeralice.

(Hina) xipet/ysšh ysšh

Pročitajte više