Županjsko sijelo od 29. siječnja do 8. veljače

Trideset i osmo šokačko sijelo, najveća priredba tradicijske kulture u županjskoj Posavini, ove će se godine održati od 29. siječnja do 8. veljače, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Organizacijskog odbora Sijela Vinko Filipović.

Po njegovim riječima i ovogodišnje Šokačko sijelo počinje tradicionalnom Turističkom zabavom u restaurantu "Kristalu", a završit će Seljačkom zabavom u športskoj dvorani županjske Osnovne škole "Ivana Kozarca".

Svečanost otvorenja Sijela s izborom najljepše djevojke u narodnoj nošnji Šokački cvit 2005. održat će se 4. veljače u kinu "Mladost".

Sijelo će popratiti folklorno-kulturni događaji, od kojih je Filipović posebice izdvojio Sijelo pučkih pisaca" koje će se održati 31. siječnja, tradicionalno Pokladno jahanje 30. siječnja te pokladnu povorku "Bjež'te, djeco, idu tute" koja će gradskim ulicama proći 6. veljače i u kojoj će, kako je najavljeno, sudjelovati oko 1200 maškara.

Pokrovitelj Šokačkog sijela je vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer, a cijela će priredba stajatii najviše 400.000 kuna, rekao je Vinko Filipović.

(Hina) xzdra yvkn

Pročitajte više