Ljubičasta dijeta: Omiljena dijeta Mariah Carey!

Ljubičasta dijeta: Omiljena dijeta Mariah Carey!
Foto: Billboard, Shutterstock
 
NEOBIČNA dijeta postala je popularna nakon što je Mariah Carey pomoću nje skinula sav višak nakon poroda. Ideja dijete je jednostavna: potrebno je jesti ljubičastu hranu bogatu antioksidansima, poput kupusa, patlidžana, grožđa, šljiva, cvjetače ili krumpira (da, postoji i ljubičasti krumpir!!).
 
 
Mariah se ove dijete drži tri dana tjedno, a s rezultatima je presretna. Ljubičasta hrana prepuna je antocijana, antioksidansa koji su odgovorni za tamno ljubičastu, crvenu i plavu boju voća i povrća, a koji štite stanice i sprječavaju oštećenja istih. Osim toga, ljubičasta hrana bori se protiv starenja te prevenira razvoj tumora. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Ljubičasto voće i povrće također je bogato vitaminima i mineralima. Ljubičasti (plavi) krumpir ima četiri puta više antioksidansa od svih drugih vrsta krumpira, odličan je izvor kalija, vitamina C, folne kiseline i željeza. 
 
 
Iako ova dijeta sadrži namirnice koje će poboljšati tvoje zdravlje, stručnjaci ju smatraju lošim izborom upravo radi promoviranja neuravnotežene prehrane. Nutricionisti preporučuju prehranu u duginim bojama, što znači da svakodnevno treba jesti što raznolikije namirnice kako bi tijelo dobilo sve što mu je potrebno.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara