Najčešće (i najgluplje) greške u teretani

Najčešće (i najgluplje) greške u teretani
Foto: Shutterstock
 
OD POGREŠAKA zbog kojih ne vidiš napredak, no zadobivaš ozlijede, do bontona u teretani koji se prečesto zanemaruje, donosimo ti nekoliko primjera ponašanja koje svakako trebaš izbjegavati! 
 
1. Radiš previše, prebrzo
 
Razumijemo snažnu želju za gubitkom kilograma, no skočiš li odmah na najteže vježbe nećeš postići rezultate kojima se nadaš! Počni polako, odaberi neke lakše vježbe te postupno povećavaj broj ponavljanja ili opterećenje. 

2. Prečesto radiš iste vježbe
 
Bitno je ne ponavljati vježbe koje aktiviraju iste mišiće s iste strane. Tijelo se brzo navikne, pa je lako moguće da će rezultati izostati unatoč tome što vrijedno vježbaš svaki dan. Probaj što rjeđe raditi sljedeće vježbe: potisak na klupi, trbušnjake, podizanje nogu i podizanje ramena.
 
3. Rastezanje prije ili za vrijeme vježbi
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Dinamičko zagrijavanje puno je bitnije od rastezanja prije ili za vrijeme treninga. Istraživanja su pokazala kako rastezanje prije i za vrijeme vježbi povećava mogućnost ozljeđivanja. 
 
4. Druge stvari ti odvlače pažnju
 
Nemoj dopustiti da ti mobiteli i časopisi odvlače pozornost i umanje intenzitet vježbanja. U teretani se fokusiraj na vježbe i vlastiti napredak, sve ostalo može malo pričekati.

 
5. Nemaš obzira prema drugim vježbačima
 
Čest prizor u teretani su upravo neobzirni ljudi koji "prisvajaju" opremu, donose hranu, slušaju glazbu bez slušalica ili pak ne brišu sprave nakon što ih koriste. Izbjegavaj takvo ponašanje! 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara