Vježbe za guzu koje radi i Heidi Klum!

Vježbe za guzu koje radi i Heidi Klum!

Foto: Pinterest

OSOBNA trenerica supermodela Heidi Klum, Andrea Orbeck, otkrila nam je odlične vježbe kojima Heidi Klum oblikuje svoju savršenu stražnjicu. Tajna uspjeha je u kombinaciji  kardio vježbi za rješavanje viška, vježbi s utegom za oblikovanje najvećih mišićnih skupina donjeg dijela tijela i vježbi koje će "napasti" gluteus sa svih strana. Dodaš li ove vježbe u svoj redovan trening, više se nikad nećeš bojati uskih traperica! 
 
Upute:
 
Tri puta tjedno hodaj na pokretnoj traci 10 do 15 minuta, povećavajući otpor svakih nekoliko minuta dok ne dođeš do barem 10 posto. Nakon toga napravi 2 seta svake vježbe bez odmora.
 
Za trening će ti trebati klupica, bučice i rastezljiva gumena traka za vježbanje.
 
Vježbe:

Čučanj na jednoj nozi
 
Stani ravno, držeći jednu nogu naslonjenu na klupici iza tebe. U rukama drži bučice, te se polako spuštaj na prednjoj nozi dok ti bedro ne bude paralelno s tlom. Napravi 20 ponavljanja svakom nogom.

Čučanj s podizanjem noge
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stani ravno, sa stopalima u širini ramena i bučicama u rukama ispred ramena (laktovi nek budu uz tijelo). Napravi čučanj, a za vrijeme vraćanja u početni položaj podigni desnu nogu u stranu. Ponovi 15 puta svakom nogom.

Stezanje
 
Stavi traku oko bedra, odmah iznad koljena. Lezi na leđa te savij koljena, a stopala postavi u širinu ramena. Ruke ispruži sa strane. Zategni stražnjicu dok podižeš bokove, a koljena širiš što dalje možeš. Skupi ih, spusti se na pod te ponovi još 19 puta.
 
Istezanje bokova
 
Spusti se na sve četiri, sa koljenima ispod bokova i dlanovima ispod ramena. Traku stavi iznad lijevog koljena i ispod desnog stopala, te podigni nogu malo iznad tla. Istegni desnu nogu u visini bokova, a zatim se vrati u početni položaj. Napravi 20 ponavljanja.
 
Sirena
 
Stavi traku na gornji dio bedara i lezi na lijevi bok sa skupljenim nogama. Koljena savij u kut od 90 stupnjeva, lijevu ruku stavi iza glave, a desnu na pod. Stopala podigni u visinu bokova. Raširi koljena što više možeš, pazeći da pritom ne razdvajaš stopala. Ponovi 20 puta.
 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara