Što napraviti kad mršavljenje ne ide po planu?

Što napraviti kad mršavljenje ne ide po planu?
Foto: Shutterstock
 
KAD dođe do mršavljenja, svi smo barem jednom postavili cilj koji iz nekog razloga nismo uspjeli ostvariti - bilo da se radi o gubitku posljednja dva kilograma viška ili želji da izgledamo savršeno u nekom komadu odjeće.
 
No, takav pristup nije dobar jer cilj nije dovoljno specifičan. Ono što je zaista potrebno su mali ciljevi koje je lako pratiti i postići. Isprobaj neke od ovih pet koji će ti pomoći da brzo izgubiš višak kilograma.
 
1. "Pojest ću dvije šalice povrća tijekom ručka i večere."
 
Ovo je jednostavan cilj koji je vrlo lako ostvariti jer daje uputu kako konzumirati više zdrave hrane (u ovom slučaju povrća). Odrediš li točnu količinu, bit će ti puno lakše zamisliti i realizirati sve što poželiš.

2. "Vježbat ću tri puta tjedno."
 
Kad se pokušavaš riješiti viška kilograma, vrlo je nerealno za cilj uzeti svakodnevno vježbanje. Trening tri puta tjedno djeluje odlučno, no i dovoljno fleksibilno (lako ćeš ga prilagoditi uz sve druge obaveze na poslu, kod kuće, s obitelji...).
 
3. "Neću piti više od dva puta tjedno i svaki put ću popiti samo dva pića."
 
Ispijajući ukusna alkoholna pića unosiš više kalorija nego što vjerojatno misliš, pa je ovo odličan cilj za gubitak viška kilograma. Još jednom, trik je u tome da odrediš točnu količinu koju nije teško realizirati.
 
4. "Kad poželim sok, radije ću popiti vodu."
 
Više vode i manje zašećerenih sokova pomoći će ti pri svakodnevnom mršavljenju. Odredi si cilj ispijanja 8 do 10 čaša vode dnevno.
 
5. "Svaku noć spavat ću 8 sati."
 
Dobar san vrlo je bitan za zdravlje, pa tako i za mršavljenje. Ako si radi obaveza ne možeš omogućiti 8 sati sna, počni s odlaskom u krevet 30 minuta ranije.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara