Tri dobra razloga da prestaneš preskakati najvažniji obrok u danu

Tri dobra razloga da prestaneš preskakati najvažniji obrok u danu

Foto: weheartit

IAKO odavno znamo da je doručak najvažniji obrok u danu, često to zaboravljamo.

Donosimo nekoliko činjenica o doručku, nakon kojih ćeš razmisliti je li ga pametno preskakati.

1. Preskakanje doručka je neprijatelj vitkosti
 
Propustiš li doručak, tijekom dana javit će ti se pojačana potreba za kaloričnom i masnom hranom. Njabrža potrošnja kalorija događa se upravo ujutro. Baš zato ne čude rezultati raznih istraživanja, koja su pokazala da je debljina češća među osobama koje preskaču doručak. No, ni doručak ne smije biti bilo kakav. Kao najbolje namirnice navode se integralni kruh, integralne žitarice, voće, mlijeko i mliječni proizvodi, svježi sir, tvrdo kuhana jaja i slično.
 
2. Preskakanjem doručka slabije funkcioniramo ujutro
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Drugim riječima, oni koji preskaču doručak imaju manje uspjeha u rješavanju problema koji se postave pred njih. Također, dokazano je da smo i tako manje kreativni i sposobni za upijanje novih znanja i pamćenje.

3. Preskakanje doručka narušava tvoj imunološki sustav
 
Zima je pred vratima, a to je ujedno i period kad smo najosjetljiviji. Imunološki sustav kreće u borbu potiv virusa i bakterija i za to mu je potrebna energija. Znanstvenici su potvrdili da zdravim doručkom smanjujemo šanse da budemo bolesni i to za čak 20 posto, što nipošto nije zanemarivo.
 
Pssst! Ako ujutro nemaš puno vremena, običan mali jogurt u sebi sadrži 18 grama proteina i možete ti dati jako puno energije za prvi dio dana. Također, iako znamo da je kava ta koja te razbuđuje, zamijeni ju zelenim čajem, koji dokazano ubrzava metabolizam!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara