Ecija Ojdanić u nedjelju trči maraton zbog vrlo važnog razloga

Ecija Ojdanić u nedjelju trči maraton zbog vrlo važnog razloga
Foto: Instagram

DOMAĆA glumica Ecija Ojdanić zaljubljenica je u fitness i poznata je po svom zdravom načinu životu. Nebrojeno puta je dokazala da joj na vitkoj liniji mogu zavidjeti i mlađe dame. 

Ecija naporno radi na svojoj liniji te je svaka njena objava na društvenim mrežama pravi mamac za komplimente. Osim što vozi bicikl, pohađa biciklističke utrke i redovito trenira u teretani, Ecija obožava i trčati pa ne čudi što sudjeluje i u maratonima.

Iako trčanje nikada nije smatrala zabavnim, na kraju se ipak zaljubila u ovaj sport i 2017. godine istračala je maraton u Veroni gdje je, kako kaže, prvih 28 kilometara otrčala besprijekorno, ne oznojivši se, ali nakon 30 kilometra počeli su pravi problemi. Iako je bilo teško istrčati maraton, na kraju je uspjela.

Ovu nedjelju Ecija trči svoj čak dvanaesti maraton, Zagrebački polumaraton, što joj je, kaže, jedna od dražih utrka. Iako joj je do sada rekord bio da polumaraton otrči za sat vremena i 47 minuta, kaže kako su joj ambicije pale i cilj joj je da sada polumaraton otrči za malo manje od dva sata.

"U nedjelju trčim svoj dvanaesti sveukupno, a treći po redu, Zagrebački polumaraton. Meni je to jedna od dražih utrka. Iz sto razloga. Moj grad, domaća publika, ravna, dobra staza, osobni PB istrčan 1:47. Sad su mi ambicije pale, osobni cilj je istrčati ispod 2 sata. Ali svejedno mu se veselim kao malo dijete. Jer je to moj povratak polumaratonskoj dionici", napisala je Ecija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

U nedjelju trčim svoj dvanesti sveukupno, a treći po redu, Zagrebački polumaraton. Meni osobno, jedna od dražih utrka. Iz sto razloga. Moj grad, domaća publika, ravna dobra staza, osobni PB istrčan 1:47. Sad su mi ambicije pale, osobni cilj istrčati ispod 2 sata. Ali svejedno mu se veselim kao malo dijete. Jer je to moj povratak polumaratonskoj dionici, i zato što trčim za podizanje svijesti o Gaucherovoj bolesti. Gaucherova bolest je rijetka nasljedna bolest uzrokovana manjkavošću, odsutnošću ili nepotpunim djelovanjem enzima zvanog glukocerebrozidaza.1 Tijekom vremena, to može dovesti do nakupljanja tvari pod nazivom glukozilceramid u stanicama.2 Gen odgovoran za Gaucherovu bolest može se prenositi kroz nekoliko generacija i tako potencijalno utjecati na mnoge bliske i daleke rođake. Simptomi Gaucherove bolesti se uvelike razlikuju i mogu nalikovati mnogim drugim, češćim stanjima.3 To znači da liječnicima nije uvijek lako dijagnosticirati Gaucherovu bolest i proces postavljanja dijagnoze za neke bolesnike može biti spor.3 Međutim, ako postoji sumnja da se kod bolesnika radi o Gaucherovoj bolesti, tada se dijagnoza može potvrditi jednostavnim testom iz krvi. Ne postoji lijek za Gaucherovu bolest, međutim, dostupno je određeno liječenje koje može pomoći u zbrinjavanju bolesti. Više informacija možete pronaći na stranici http://www.gaucherovabolest.hr/ Ekipa, podržite nas u nedjelju! Navijajte za nas, nemojte se ljutiti što će promet biti zatvoren. I svratite do štanda na trgu.

A post shared by Ecija Ojdanic (@ecijaojdanic) on

Osim toga, trči i zbog podizanja svijesti o Gaucherovoj bolesti, rijetkoj nasljednoj bolesti koja se manifestira promjenama na organima.

"Gaucherova bolest je rijetka nasljedna bolest uzrokovana manjkavošću, odsutnošću ili nepotpunim djelovanjem enzima zvanog glukocerebrozidaza. 1. Tijekom vremena, to može dovesti do nakupljanja tvari pod nazivom glukozilceramid u stanicama. 2. Gen odgovoran za Gaucherovu bolest može se prenositi kroz nekoliko generacija i tako potencijalno utjecati na mnoge bliske i daleke rođake. Simptomi Gaucherove bolesti se uvelike razlikuju i mogu nalikovati mnogim drugim, češćim stanjima. 3. To znači da liječnicima nije uvijek lako dijagnosticirati Gaucherovu bolest i proces postavljanja dijagnoze za neke bolesnike može biti spor. Međutim, ako postoji sumnja da se kod bolesnika radi o Gaucherovoj bolesti, tada se dijagnoza može potvrditi jednostavnim testom iz krvi. Ne postoji lijek za Gaucherovu bolest, međutim, dostupno je određeno liječenje koje može pomoći u zbrinjavanju bolesti", pojasnila je na Instagramu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara