Od ljubitelja kasnonoćnih burgera do maratonca: Top kuhar doveo se u formu

Od ljubitelja kasnonoćnih burgera do maratonca: Top kuhar doveo se u formu
Foto: Instagram

AKO mislite da ste prezaposleni za tjelovježbu ili kuhanje zdravih obroka, George Mendes je osoba koja vas razumije.

Ovaj top kuhar prije više od deset godina otvorio je portugalski restoran u New Yorku i posvetio se isključivo poslu. Desetljeće napornog rada i truda donijelo mu je vrhunske recenzije i Michelinovu zvjezdicu, ali i stres i višak kilograma.

"Osjećao sam se užasno loše. Rano sam ustajao, cijeli dan radio i izlazio. Bio sam iscrpljen i nefokusiran te sam forsirao tijelo", ispričao je Mendes za časopis Men's Health.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli George Mendes (@geomendes)

Nakon što bi zatvorio restoran, s prijateljima bi popio pivo ili dva. U krevet je išao tek poslije 2 sata ujutro.

"Znao sam se ujutro pitati kako je uopće moguće da funkcioniram", dodaje.

Strašan pritisak natjerao ga je da razmisli o promjeni životnog stila. U srednjoj školi je igrao nogomet i košarku, ali tada se odlučio okušati u trčanju. Čim je krenuo, shvatio je da se zakačio.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli George Mendes (@geomendes)

"Svaki put kad bih završio s trčanjem, imao sam osjećaj da sam nešto postigao, i to je stvorilo ovisnost. Osjećao sam navalu endorfina i bio zadovoljan", ispričao je.

Mendes je godinama udovoljavao drugima, a sada je naučio primijeniti to na sebe. 

"Što sam više trenirao, to sam postajao svjesniji hrane koju jedem. Često sam noću jeo burgere i pizze, a doručkovao sendviče", prisjetio se.

Danas dan počinje omletom, a unosi puno više voća i povrća. Najvažnije je da se osim tjelesno osjeća puno bolje i psihički.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli George Mendes (@geomendes)

"Sretniji sam. Više i kvalitetnije spavam. Svjesniji sam onoga što se oko mene događa i više cijenim i poštujem druge ljude", pojašnjava.

Istrčao je pet maratona, od čega tri njujorška. Ozljeda stopala udaljila ga je od takvih aktivnosti, ali polako zacjeljuje i odlučno najavljuje povratak svojoj novootkrivenoj ovisnosti - trčanju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara