Evo što će se dogoditi vašim grudima kada počnete mršaviti

Evo što će se dogoditi vašim grudima kada počnete mršaviti
Foto: 123RF

GOTOVO je nemoguće smršaviti samo u određenom dijelu tijela. Ako ste promijenili prehranu i počeli vježbati, kilogrami i salo će se topiti. 

Angela Fitch sa Sveučilišta u Cincinnatiju otkrila je za Cosmopolitan da ne možemo utjecati na to da težinu zadržimo na nekim dijelovima tijela, primjerice grudima.

“Mast će se topiti na svim dijelovima tijela, na nekima više i brže, na nekima manje i sporije. To ne možemo mijenjati, a grudi su smještene na dijelu tijela koji je izloženiji pogledima”, rekla je Fitch i pojasnila kako će mršavljenje utjecati na grudi.

“Grudi nekih žena su sklonije tome da se objese jer su drugačije i teže od primjerice bedra i gravitacija ih povlači dolje. Ako želite skinuti popriličan broj kilograma, kao posljedica će ostati višak kože na svim dijelovima tijela pa tako i na prsima.”

Ipak, dodaje Fitch, postoji način uz koji bi grudi mogle ostati čvrste.

“Tijekom procesa mršavljenja važno je dizati utege. Kardio trening pomaže da sagorite masti, ali trening s utezima pomaže da ubrzate metabolizam. Ako gubite na težini, metabolizam se usporava, ali ako odlučite graditi mišiće, potaknut ćete ga da radi ubrzano”, pojasnila je.

Grudi bi tako s vremenom mogle postati manje i obješene, ali trening koji uključuje dizanje utega pomoći će da ipak ostanu čvrste.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara