Formom posramljuje upola mlađe muškarce: U 61. godini se bavi bodybuildingom

Formom posramljuje upola mlađe muškarce: U 61. godini se bavi bodybuildingom
Foto: Instagram

UMIROVLJENI odvjetnik Clayton Paterson iz Amerike prava je Instagram zvijezda. Ovaj 60-godišnji otac četvero djece plijeni pažnju svojim fit izgledom kakvim može posramiti i upola mlađe muškarce.

Paterson je oduvijek bio zaljubljenik u fitness, ali zbog karijere i obaveza s četvero djece, ponekad nije imao vremena redovito vježbati.

2015. godine je priznao da je homoseksualac i shvatio da može učiniti više za svoje tijelo pa je počeo istraživati bodybuilding. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Clayton Paterson (@claytonpaterson)

“U dvadesetima sam bio u zavidnoj formi, ali vjerujem da je to u šezdesetim godinama puno teže. Vidim da se prijatelji moje djece dive mojoj rutini, ali ja se ne osjećam drugačije od njih. Da, ne tulumarim kao oni, idem ranije u krevet, ali kada skijamo ili večeramo skupa, vidim da smo prilično slični, a i oni me tako tretiraju”, izjavio je Paterson. 

Tvrdi da se upravo zahvaljujući odličnoj formi i mladenačkim stavovima može dobro uklopiti u bilo koju dobnu skupinu.

“Mnogi se iznenade kad čuju da imam 60 godina jer ne vjeruju da je moguće biti u takvoj formi. Uspio sam održati fit izgled dvadesetogodišnjaka barem od vrata na niže. Često me pitaju uzimam li steroide, a odgovor je ne. Sve je zasluga kvalitetnog životnog stila, zdravlja, fitnessa i seksualnog života. Ne vidim razloga da usporim, ne želim”, pojasnio je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Clayton Paterson (@claytonpaterson)

“Iskreno, nije mi teško održavati težinu. Blagoslovljen sam zdravim metabolizmom. Nikad nisam bio pretio ili van forme”, dodaje. 

Od 2017. godine sudjeluje u natjecanjima bodybuildera i redovito osvaja jedno od prvih pet mjesta.

“Osjećam se odlično: zdravo, snažno i sposobno. Mogu skijati, plivati, voziti bicikl. Ne osjećam da me išta sputava u šezdesetima”, tvrdi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Clayton Paterson (@claytonpaterson)

Paterson danas slijedi stroži režim prehrane, a ima i trenera koji mu pomaže posebnim vježbama.

“Ne mogu zamisliti da ne odem u teretanu barem šest do sedam puta u tjednu. Danas mi to nije toliko teško jer sam u mirovini. Sve to ne radim samo zbog izgleda nego i podataka koji kažu da redovita tjelovježba smanjuje rizik od raka, bolesti srca pa čak i običnih prehlada”, zaključio je Paterson.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara