Jedan jedini razlog da se više prestanete opterećivati konfekcijskim brojevima

Jedan jedini razlog da se više prestanete opterećivati konfekcijskim brojevima

Foto: Facebook

DANAS više nego ikada. 

Krenuli ste u novogodišnji šoping, iskoristili malo akcijskih popusta i opet se razočarali konfekcijskim brojem kojeg ste morali kupiti – ne očajavajte – pa to je samo izmišljeni broj! 

Treba li vam dokaz? 

Ova je žena čisti dokaz. 

Pogledajte tu razliku u veličinama. 

„Danas više nitko ne može odrediti koji će broj staviti na koju veličinu. Modna industrija to sada već radi prema svom vlastitom, estetskom nahođenju pa stižemo do toga da nam se apsolutno ista veličina odjeće prodaje u užasno različitim – veličinama. I tako stižemo da se djevojke, koje posebno pogađa ova priča, nalaze u veličinama koje se po trgovinama označavaju kao plus size, xxl, large – a riječ je zapravo o veličinama u koje stanu djevojke koje nikada ne biste opisali takvim brojkama. 

Nije nam dosta photoshopiranih ljepotica koje iskaču sa svake naslovnice i reklame, sada nam još moraju pomutiti razum tim glupim brojevima za koje više nitko ne zna ni čemu služe koliko su različiti. Hajde, još se za majice i košulje možemo snaći, ali suknje i hlače... što posebno dolazi do problema ako kupujete putem interneta. 

I zato drage djevojke – i vi kojima na hlačama trenutno piše 38, ili 44 – ne dajte da vaše zadovoljstvo vašim tijelom diktira broj koji najčešće nema puno veze s realnošću. 

Posebno ako se sjetimo koliko su se ti brojevi u zadnjem desetljeću drastično promijenili.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara