Mitovi i istina o čvrstom i ravnom trbuhu

Mitovi i istina o čvrstom i ravnom trbuhu

Foto: 123RF

VEĆINA ljudi sanja o čvrstom i ravnom trbuhu.

A ako ste i vi jedna od tih osoba, onda će vas zanimati istine i zablude o upravo ovim mišićima.
 
Kao prvo, apsolutno je pogrešno razmišljanje kako trbuh trebate vježbati svaki dan ili u svakom treningu kako biste postigli čelične trbušnjake. I trbušni mišići, kao i ostali dijelovi tijela, trebaju kvalitetan odmor jer jedino se tako mogu pravilno graditi i jačati. Dovoljno je da ih trenirate 3 puta tjedno, uvriježeno je mišljenje u fitness svijetu.
 
 
Osim toga, nipošto ne trebate posvetiti cijeli trening trbušnjacima jer ovaj dio tijela je vrlo aktivan i kada izvodite vježbe za ostale dijelove tijela pa zapravo oni rade cijelo vrijeme.
 
Moglo se čuti i kako je najbolje vrijeme za izvođenje trbušnjaka kraj treninga no ako vam je cilj ojačati ih te ste posebno fokusirani na ovo područje, kraj treninga obično znači manjak energije ili hlađenje pa ih uvrstite u bilo koji drugi dio treninga. Ipak, kad god ih izvodite, to je baš uvijek pozitivna stvar.
 
 
Trbušnjake odlično možete ojačati i treninzima kao što su joga i pilates, iako je uvriježeno mišljenje kako trebate nešto dinamičnije. Ova metoda vježbanja učvršćuje core, a ako ga kombinirate s pravilnom prehranom i kardio vježbanjem, možete postići i pločice, ovisno o preferencijama.
 
A ako još uvijek mislite i kako ne možete učvrstiti trbušne mišiće bez utega, i u tome griješite pa nema izgovora jer pod vam je baš svugdje dostupan.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara