Na Instagramu pronašla 21-dnevni plan prehrane i izgubila 55 kilograma

Na Instagramu pronašla 21-dnevni plan prehrane i izgubila 55 kilograma
Foto: Instagram

JASMINE Parent na Instagramu prati više od 169 tisuća ljudi koje je privukla njezina priča o nevjerojatnom gubitku kilograma. Ona je 30-godišnjakinja iz Kanade, bivša je socijalna radnica koja se sada u potpunosti posvetila društvenim mrežama i svojoj neprofitnoj organizaciji za promoviranje zdrave prehrane.

"Cijeli sam život provela kao najveća osoba u društvu. Bavila sam se sportom pa iako sam bila veća od svojih vršnjaka, uvijek sam mislila kako svoje kilograme imam pod nadzorom. Godinu dana nakon što sam diplomirala i zaposlila se, iznenada mi je preminuo otac i hrana je postala moja utjeha. Tu je započeo začarani krug debljanja", ispričala je Jasmine u razgovoru za Women's Health.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jasmine🇨🇦120lbs Down⬇️ (@jasminelosingit)

Već prije prve trudnoće dosegnula je težinu od 113 kilograma, a u trudnoći je dobila još 23 kilograma. Iako je isprobala brojne dijete, nijedna nije urodila plodom, a nakon druge trudnoće iz bolnice je izašla sa 136 kilograma.

"Moja prekretnica dogodila se u prosincu 2017. godine Moji prijatelji iz djetinjstva došli su u posjet tijekom božićnih praznika i snimili smo našu tradicionalnu godišnju fotografiju. Kada sam je vidjela, ispala mi je čeljust. Stalno sam izbjegavala fotografiranje i tog dana mi je postalo jasno zašto - nisam mogla prepoznati samu sebe", prisjetila se.

Shvatila je da se unazad nekoliko godina stalno deblja, da ima probleme s bolnim zglobovima, ukliještenim živcima, ustajanjem iz kreveta, ali i s anksioznošću te depresijom. Čvrsto je odlučila trajno promijeniti prehranu i zaboraviti sve dijete koje obećavaju brze rezultate, a zbog kojih je stalno bila gladna i loše se osjećala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jasmine🇨🇦120lbs Down⬇️ (@jasminelosingit)

Pretražujući Instagram našla je 21-dnevni plan prehrane te je odlučila investirati 20 dolara u sastavljanje plana prehrane koji će biti prilagođen samo njoj i njezinom načinu života.

"Činilo se to kao sigurna investicija, ali važno je znati da vam taj plan prehrane ne garantira gubitak kilograma", istaknula je te dodala da svejedno savjetuje svima da se konzultiraju s nutricionistima jer osoba od koje je ona dobila plan prehrane to ustvari nije.

Evo kako je izgledao njezin prosječan dnevni jelovnik:

Doručak: dva pržena jaja s paprom, vegetarijanski burger, 1/2 šalice skute

Ručak: Tjestenina od smeđe riže, mljevena puretina i brokula pomiješana sa senfom 

Međuobrok: Proteinska pločica ili nabujak od riže s bademovim maslacem

Večera: Falafel, cvjetača kuhana na pari, paprike na žaru i gljive

Desert: obični grčki jogurt i borovnice

Također, prvog dana kada se počela pridržavati novog jelovnika, počela je i vježbati. Odabrala je 30-dnevni program vježbanja Jillian Michaels jer joj je trebalo nešto što ne zahtijeva previše vremena, a daje rezultate.

"Čula sam sjajne komentare o njenom programu, a s dvoje djece mlađe od 2 godine 25 minuta dnevno vježbanja kod kuće činilo se izvedivo", priznala je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jasmine🇨🇦120lbs Down⬇️ (@jasminelosingit)

No, danas njezini treninzi izgledaju puno drugačije. Vježba šest dana u tjednu, trči, diže utege, radi sklekove te HIIT vježbe. Kako kaže, vjeruje da je upravo raznolikost vježbi koje radi ono što održava njezinu motivaciju, a otkrila je i tri ključna savjeta koja su joj pomogla na njezinom putu prema gubitku kilograma:

1. Pij vodu

"Nikada nisam voljela piti vodu pa mi je bilo teško stvoriti tu naviku. Počela sam polako, a danas pijem oko četiri litre dnevno. Ova mala promjena pomogla mi je ublažiti glavobolje, povećati ukupnu razinu energije, a također mi pomaže razlikovati osjećaj gladi od osjećaja čiste dosade", kaže Jasmine.

2. Reci prijateljima svoj cilj

Priznala je da je u prošlosti izbjegavala prijateljima govoriti o tome da je na dijeti kako im se ne bi morala opravdavati kada odustane. No, ovog puta je znala da joj treba razlog koji će je dodatno motivirati, a na kraju se pokazalo kako su joj upravo podrška i inspiracija koju su joj prijatelji pružili bili ključni.

3. Pronađi različite načine za mjerenje svog uspjeha

"Ne dopustite da vaga bude jedino što upotrebljavate za mjerenje vašeg uspjeha", upozorila je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jasmine🇨🇦120lbs Down⬇️ (@jasminelosingit)

Jasmine je od početka 2018. godine izgubila nevjerojatnih 55 kilograma i potpuno transformirala svoj izgled, a danas svojim primjerom motivira i druge da se odvaže na promjenu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara