Naučio je pripremati obroke unaprijed i izgubio 25 kilograma u godinu dana

Naučio je pripremati obroke unaprijed i izgubio 25 kilograma u godinu dana
Foto: Instagram

KAO sportaš u srednjoj školi Jude Sampson nije imao problema s prehranom. Zbog intenziteta treninga i brzog metabolizma, mogao je jesti manje-više sve što je htio. Razvio je vrlo nezdrave prehrambene navike, no budući da se bavio američkim nogometom u kojem je masa ključna za mnoge pozicije, uvjerio je sam sebe da mu je višak kilograma potreban za uspješno bavljenje sportom.

Ipak, pokušavao je kontrolirati kilograme pa bi povremeno izbacio određene namirnice iz prehrane i to mu je na kratke staze uspijevalo, no vrlo brzo bi izgubljene kilograme vratio. Takav tempo je zadržao tijekom srednje škole i fakulteta i tek kada su se stvari izmaknule kontroli, Jude je konačno odlučio promijeniti navike i pripaziti na zdravlje.

Na drugoj godini fakulteta, u siječnju 2019., vaga je pokazala 129 kilograma i više nije imalo smisla lagati samome sebi. Problem nije bio samo u kilogramima, Jude se više nije mogao normalno kretati, vrlo brzo bi se uspuhao i prema vlastitim riječima, osjećao se grozno. Spas je potražio kod starijeg brata, koji je redovno išao u teretanu, i s njim je dogovorio plan prehrane.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jude Sampson (@jude_sampson72) on

Prvo su se dogovorili da će Jude iz prehrane na mjesec dana izbaciti visokokalorična pića i prerađenu hranu. Kada je nakon mjesec dana vidio da mu ta mjera daje rezultate, dodatno se motivirao i počeo istraživati kako bi mogao smanjiti tjelesne masnoće, a sva istraživanja ukazivala su na važnost pravilne prehrane.

Promijenio je kompletan način ishrane, pripremio novi plan obroka i da bi ga se mogao stalno pridržavati, počeo pripremati obroke unaprijed. U jednoj fazi je čak otišao toliko daleko da je hranu pripremao za sedam dana unaprijed. Smanjio je odlaske u restorane, upisao se u teretanu koju je pohađao njegov brat i krenuo sa šest treninga tjedno, što je u početku djelovalo preoptimistično. Bez obzira na to, nakon prvog mjeseca i inicijalne boli koju je iskusio, primijetio je znatne promjene na tijelu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jude Sampson (@jude_sampson72) on

U sljedeća tri mjeseca izgubio je skoro 14 kilograma. Čak se morao i malo zaustaviti jer je zbog pozicije koju je igrao trebao imati određenu težinu. Na kraju je izgubio 24 kilograma tijekom jedne godine, a zahvaljujući treningu i kvalitetnim namirnicama, nikad se nije osjećao bolje i zdravije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara