Ruska balerina otkrila kako izgleda režim prehrane i treninga profesionalaca

Ruska balerina otkrila kako izgleda režim prehrane i treninga profesionalaca
Foto: EPA-EFE, Instagram

PROFESIONALNI sportaši moraju se držati strogih pravila prehrane i treninga, a balerine nisu iznimka. To je otkrila 25-godišnja Olga Smirnova, ruska primabalerina i članica Boljšoj teatra te zvijezda Uspavane ljepotice, filmske verzije klasičnog baleta koja u kina stiže u ožujku. 

“Dok sam još išla u školu željela sam biti najbolja i to me guralo prema naprijed k uspjehu. Volim ples jer mi daje mogućnost da se izrazim. U životu ne možete uvijek biti ono što želite, ali na pozornici doista mogu biti svoja”, otkrila je Smirnova za časopis People.

Kako bi došla do toga gdje je danas, morala je uložiti puno truda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Olga Smirnova (Official page) (@leka.spb.ballet)

“Rijetko ćete vidjeti profesionalne balerine ili baletane koji nisu u formi. Taj posao je tjelesno jako zahtjevan”, dodala je i upozorila da figuru duguje tome što većinu vremena provodi u studiju u kojem vježba.

“Svaki dan ujutro imam satove baleta, a ostatak dana su probe za predstave koje su na repertoaru. Čak i za kraće nastupe potrebno je naporno raditi nekoliko dana i provesti sate i sate vježbajući.”

Smirnova je odlučna u namjeri da razbije mit u koji mnogi vjeruju, a prema kojem se balerine izgladnjuju kako bi bile mršave.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Olga Smirnova (Official page) (@leka.spb.ballet)

“Tijelu je potrebna harmonija, a to ne možete postići ako ste premršavi. Balerine se ne muče biti u formi jer treniramo i hranimo se poput sportaša. U klasičnom baletu postoje standardi koje je potrebno slijediti, ali to ne znači da si povremeno neću dozvoliti užitak. Nastupom ili napornim probama gubite hrpu kalorija pa često poslije pojedem nešto slatko, što me čini sretnom”, pojasnila je.

Naravno, cijeli dan provodi gledajući se u ogledala koja se protežu duž dvorane u kojoj vježba pa ipak vodi računa o izgledu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Olga Smirnova (Official page) (@leka.spb.ballet)

“Svjesna sam svog tijela i mogu prilagoditi prehranu potrebama. Nekad se trebate hraniti zdravije ili jesti manje šećera. Prije nastupa nikad neću pojesti nešto teško, ali trebam energiju pa odabirem više laganijih obroka. Nakon nastupa važno je unijeti puno proteina, a za mene večera ne može proći bez deserta”, kaže.

Iako se čini kao prilično rigorozan životni stil, Smirnova jednom godišnje ima pravo na zasluženi odmor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Olga Smirnova (Official page) (@leka.spb.ballet)

“Ljeti imamo pauzu od mjesec dana i tada uopće ne mislim na vježbanje barem dva tjedna. To je vrijeme kada odmaram i ne osjećam krivnju jer ne radim apsolutno ništa. Jednostavno se prepustim i uživam”, zaključila je Smirnova. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara