Slavna trenerica kaže da gubitak kilograma ne ovisi o tome koliko često vježbate

Slavna trenerica kaže da gubitak kilograma ne ovisi o tome koliko često vježbate
Foto: Instagram

JILLIAN Michaels jedna je od najomiljenijih svjetskih trenerica. Za PopSugar otkrila je tajnu gubitka kilograma i izgradnje mišića, a koja se ne nalazi samo u vježbanju.

Za gubitak kilograma Jillian preporučuje dizanje utega četiri puta tjedno. Kaže da treba dva puta tjedno raditi na svakoj grupi mišića uz dva dana odmora između treninga. No potrebno je još nešto.

''Glavnina uspjeha je u prehrani. Ako vam je cilj smršaviti, morate održavati kalorijski deficit. Ako želite dobiti mišiće, važan je kalorijski suficit, odnosno unijeti više kalorija od broja koji sagorijevate'', kaže Michaels.

Iako nije dijetetičarka, Michaels savjetuje unos deset posto više kalorija nego što ih vaš organizam sagori u danu. 

''Službena preporuka je 0,8 grama proteina po kilogramu tjelesne mase. Ako netko teži 70 kilograma, u danu bi trebao unijeti 56 grama proteina'', pojasnio je dijetetičar i osobni trener Jim White.

Važno je i pustiti mišiće da se oporave ako redovito vježbate.

''Jednako su važni i stres i mirovanje. Odnosno, kad vježbate mišiće, izlažete ih stresu, a ako ih pustite da se oporave, postići ćete svoj cilj bez obzira na to dižete li teške utege ili izvodite vježbe otpora'', poručila je Michaels.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara