Žena probala modificiranu keto dijetu i izgubila 68 kilograma

Žena probala modificiranu keto dijetu i izgubila 68 kilograma
Foto: Instagram

KASSANDRA Denisse Olvera iz Teksasa još je jedna od ljudi koji su se cijeli život borili s prekomjernom težinom. Ova 25-godišnjakinja radi u centru za osobe oboljele od raka, nekoliko puta tijekom života pokušala je ići na dijetu, ali nikada nije uspjela izdržati dulje od mjesec dana. No, nakon posjeta liječniku prije godinu dana, naglo je dobila motivaciju.

Sredinom prosinca 2018. godine počela je osjećati jake glavobolje i oštru bol u ramenu i na kraju je završila u bolnici. Tijekom pregleda su je vagali i konstatirali da s težinom od 145 kilograma nikada nije bila u gorem stanju. Krvni tlak bio joj je iznimno visok i medicinska sestra ju je upozorila da mora hitno krenuti na medicinsku dijetu i pod liječničkom kontrolom početi gubiti kilograme jer joj je život ugrožen. No, budući da Kassandra nije bila spremna na tu žrtvu, isti dan se odjavila iz bolnice i otišla kući.

Tek nekoliko tjedana kasnije, nakon razgovora sa suprugom, shvatila je da želja za promjenom životnog stila mora biti motivirana i iskrena i odlučila krenuti na dijetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kassandra Olvera (@mrs_olvera) on

Cijela obitelj stala je iza nje i zajednički tražila različite zdrave recepte za spremanje ručaka i večera. Na početku su čak zajedno dogovarali tjedne menije.

Budući da su njezine prehrambene navike, po vlastitim riječima, bile grozne, nije se željela obvezati na neku posebnu dijetu, nego je krenula polako i napredovala obrok po obrok. Izbacila je iz prehrane brzu hranu i zašećerene sokove te je počela paziti na porcije koje konzumira. Već samo to joj je pomoglo da izgubi prve kilograme.

Kroz sva istraživanja nakon otprilike mjesec dana dijete, naišla je na keto prehranu i odlučila se u potpunosti prebaciti na nju. Budući da dijeta dozvoljava jaja, sir, povrće i meso, a sve navedeno joj je omiljena hrana, prijelaz joj nije bio težak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kassandra Olvera (@mrs_olvera) on

S vježbanjem je počela tek nakon prva dva mjeseca dijete da ne bi došlo do ozljede, a njen prvi izbor bila je traka za trčanje. Hodala je pa je ubrzavala tempo hoda, da bi na kraju došla do laganog trčanja. Našla je partnericu za trening i počela s njom trčati na otvorenom.

Danas trči oko 15 kilometara tjedno, u pravilu oko pet kilometara svaki drugi dan. Kada ne trči, vježba s utezima u teretani. Zbog tih treninga počela je polako ubacivati i ugljikohidrate u prehranu, ali kaže da ima potpuno drugačiji odnos prema hrani.

Već na samom početku puta Kassandra je postavila kratkoročne i dugoročne ciljeve. Kratkoročni su bili vezani za gubitak od pet do deset kilograma ili za određenu duljinu treninga, a dugoročni su se odnosili na cjelokupno poboljšanje kvalitete života. Iako i danas ima dosta dana u kojima se ne osjeća spremnom i motiviranom za trening, Kassandra je novim pristupom svom zdravlju u malo više od godine i pol uspjela smršavjeti 68 kilograma.

Više se ne važe jer je zadovoljna svojim tijelom, a pripremila je i planove za 2020. godinu u kojoj želi istrčati dva polumaratona i jedan maraton.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kassandra Olvera (@mrs_olvera) on

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara