Ford Focus RS: Potvrđenih 280 KS

FORD će uskoro lansirati sportsku RS izvedbu nedavno osvježenog Focusa. Najnoviji renderi daju dosad najjasniju sliku noviteta koji će u predserijskom izdanju zasjati već idućeg mjeseca na londonskom auto salonu.

Prve informacije potvrđuju pretpostavke. Za motor je opet odgovoran Volvo i njegov 2,5-litreni turbo benzinac. No, njemu je za ovu priliku snaga povećana na 280 KS (kod ST-a je 225 KS), a okretni moment na čak 400Nm. Nažalost, još uvijek ništa od pogona na sve kotače.

Osim snažnijeg motora automobilu će performanse biti izbrušene ugradnjom sportskog ovjesa, potentnijih kočnica i izravnijeg upravljačkog sustava. Značajne modifikacije pretrpjet će i vanjski izgled vozila.

Sukladno priloženim fotkama, Focus RS će privlačiti poglede tradicionalno sportskom ikonografijom od koje neće ostati pošteđen niti interijer.

Prototip modela trenutno prolazi kroz testiranja na Nurburgringu gdje vrijedno odrađuje krugove i brusi.

Usprkos najavama pretežno britanskih medija kako će RS imati konkurenciju u vidu Impreze i Lancera u top izvedbama, puno je izglednije kako će sportski Focus imati snage da skine skalp mnogima, no ne i najboljima. U svakom slučaju treba šričekati još nekolikomjeseci. Focus RS na europske ceste stiže dogodine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara