Index free mail - od sada s pristupom preko e-mail klijenta

SVAKI registrirani član Index Kluba od danas svom besplatnom e-mailu accountu može pristupati iz bilo kojeg e-mail klijenta.

Ako još niste registrirani, registrirajte se

Omogućeno je primanje poruka preko POP3 protokola i slanje poruka preko SMTP protokola.

Kako biste konfigurirali svoj e-mail klijent da ispravno radi sa našim e-mail serverom, potrebno je za POP3 i SMTP servere koristiti adresu mail.index.hr. Username za POP3 je vaša e-mail adresa na Indexu, odnosno nadimak koji ste dobili prilikom registriranja u Index klub. Dakle, username je odabrani_nadimak@index.hr.  

Tako ako ste u klubu registrirali nadimak pero, vaš e-mail je pero@index.hr i njega treba koristiti kao username. Password je također isti kao klubu.

Da bi ispravno mogli slati poruke, potrebno je vaš e-mail klijent konfigurirati tako da se autorizira na odlazni (SMTP) server. Username i password su isti kao i kod POP3 servera.

Neki e-mail klijenti već imaju opciju korištenja istih korisničkih informacija za oba servera ukoliko je to potrebno (primjeri takvih klijenata su Outlook i Outlook Express). Nakon uspješnog konfiguriranja možete početi slati i primati poruke direktno iz vašeg e-mail klijenta.

Kako bi vam olakšali i ubrzali direktan pristup vašem e-mail računu na Index.hr-u, dajemo primjer konfiguriranja za Outlook Express koji je najrašireniji e-mail klijent. Opis se odnosi na englesku inačicu tog programa.

U glavnom prozoru Outlook Expressa, kliknite na menu Tools i odaberite stavku Accounts.

U prozoru koji se otvori kliknite na Add i izaberite Mail.

Otvara se wizard koji vam pomaže prilikom kreiranja korisničkog računa (accounta). Na prvoj stranici wizarda, pod Display name upišite vaše ime i prezime i kliknite Next.

Na idućoj stranici potrebno je upisati vašu, ranije spomenutu, index e-mail adresu. Nakon što upišete svoj e-mail, kliknite Next.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovoj stranici konfiguriraju se serveri koji se koriste prilikom slanja i primanja poruka. U polju My incoming server is a potrebno je izabrati POP3. U polje Incoming mail (POP3, IMAP or HTTP) server upišite mail.index.hr. U polje Outgoing (SMTP) server također upišite mail.index.hr. Ponovno kliknite na Next.

Na sljedećoj stranici upisujete korisničke informacije (korisničko ime i lozinku). Pod Account name potrebno je upisati vaš e-mail račun koji ste dobili prilikom registracije u Index klub (isti onaj kao i na drugoj stranici pomoćnika) a pod polje Password vašu lozinku u Index klubu. Ostale opcije na ovoj stranici pomoćnika nemojte dirati. Kliknite na Next i onda na Finish.

Upravo ste kreirali račun za pristupanje vašim e-mail porukama direktno iz Outlook Expressa. Ali kako smo već rekli u uvodnom dijelu teksta, potrebno je napraviti još jedan korak kako biste uspješno mogli slati poruke iz Outlook Expressa.

Nakon zatvaranja pomoćnika, prozor Internet Accounts ostaje otvoren i račun koji ste upravo kreirali je već označen. Ukoliko nije, označite ga i kliknite na gumb Properties.

Otvara se prozor sa dodatnim opcijama za vaš račun.

Kliknite na tab Servers (pri vrhu) i na dnu će te pronaći stavku Outgoing Mail Server: My server requires authentication.

Klikom na taj tekst stavljate kvačicu u predviđeno polje i time omogućujete ovu opciju.

Kliknite na gumb Settings koji je upravo postao dostupan. Otvora se prozor sa dodatnim opcijama za Outgoing server. Stavka Use same settings as my incoming mail server mora biti označena (crni kružić u polju pored teksta). Ukoliko nije kliknite na taj tekst kako bi ga označili.

Kliknite na OK.  


Čestitamo, upravo ste uspješno konfigurirali vaš e-mail klijent da prima i šalje poruke koristeći Indeks.hr e-mail account.

Napomena

Iz sigurnosnih razloga, komunikacija između vašeg e-mail klijenta i našeg mail servera konstantno se prati i arhivira. Bilo kakva zlouporaba sistema (koji uključuje slanje neželjenih poruka ili SPAM-a i druge oblike zlouporabe) bit će prijavljena nadležnim organima, a vaš account odmah će biti ukinut.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara