Miris kamiona, ćevapi i luk: Seve promovirala novi album u Sarajevu

PRVA diva Balkana i pjevačica koja je uvijek spremna šokirati i ugodno iznenaditi, bosanske medije i obožavatelje, jednako kao i ove naše, nije ostavila kratkih rukava i praznih trbuha promovirajući svoj posljednji studijski album "Zdravo Marijo" u susjednoj Bosni i Hercegovini. Pjevačica je za poprište bosanske promocije svojeg albuma odabrala kultnu sarajevsku ćevabdžinicu "Petica", smještenu u srcu Sarajeva, na Baščaršiji, i uz zvukove pjesme koja je (bez lažne skromnosti) već postala hit na prostorima od Beča do Istanbula, "Gas gas", svoje goste, kao prava domaćica, prvo ćevapima poslužila, a tek onda sama sjela za stol i pošteno se najela.

"U Sarajevu su svi nekako raja i ono na što svi prvo pomisle kad dođu u Sarajevu jesu ćevapi. U Zagrebu smo napravili svadbu, i ovdje smo mogli napraviti tako nešto, ali to je već viđeno. Ono što mi je ostalo u sjećanju s moje imaginarne svadbe je to da se nisam najela. Svi su se htjeli slikati s mladom, svi su htjeli plesati s mladom, tako da su sva ta janjetina i kotleti odlazili sa stola i na kraju sam ostala gladna. Rekla sam sebi da ću se na idućoj promociji pošteno najesti. I kad su me iz "Hayat Productiona" pitali kakvu promociju želim, rekla sam da želim da to bude u ćevabdžinici i njima se ta ideja jako dopala.", Severina je objasnila okupljenim medijima.

"Zdravo Marijo je vrlo benigna kompozicija!"

Novim albumom Severina je još jednom potvrdila status (balkanske) superzvijezde, a pjesma "Gas gas" koja je, nakon što je izašla, pokupila samo negativne kritike, u kratko vrijeme postala je jedan od najtraženijih singlova u eteru radijskih postaja. "Ako se muškarac može moliti Bogu kada ide u rat, onda zašto ne bi i žena na jedan duhovit način otpjevala 'Zdravo Mariju', koja je vrlo benigna kompozicija?!", Severinin je odgovor na napade koji, otkako je album izašao, ne prestaju, jednako kao što ne prestaje ni medijska pompa istim napadima izazvana.

U Bosni svi ludi za "Gasom"

Bosanska javnost pitala se što će Seve, nakon zagrebačke svadbe, prirediti u Sarajevu - a ćevabdžinica pjevačici se činila kao logičan izbor, a prema sudu okupljenog mnoštva, nije pogriješila. Na neizbježno pitanje o diskutabilnom žanru singla "Gas gas", koji je u Bosni već proglašen "plesnom bombom", Severina je novinarima objasnila kako je "čar glazbe da uskomeša duhove i da je svako doživi na svoj način. Je li nešto turbo ili nije, time su samo opterećeni klinci. Svatko ti može davati razne epitete, negdje u prolazu nakačiti etiketu da si turbo-folk pjevač, iako ne znam što to uopće znači."

V.V.
Foto: Brazda.ba, Sarajevo-x.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara