Mostra: Brad Pitt i George Clooney izazvali euforiju dolaskom u Veneciju

NAJSTARIJI filmski festival na svijetu, Mostra, koji se ove godine po 65. put održava na otoku Lido pored Venecije, i ove je godine primamio mnoge filmske zvijezde, no najveći među njima definitivno su George Clooney i Brad Pitt, koji su u Italiju došli povodom predstavljanja svog novog filma "Burn After Reading". Prije premijere filma u režiji braće Cohen, Pitt i Clooney prošetali su crvenim tepihom, dijelili autografe i pozirali fanovima.

Na Venecija film festivalu ove se godine natječe ukupno 21 film iz mnogih zemalja, poput Turske, Etiopije, francuske, Britanije, Njemačke, SAD-a, ali i sa područja Azije. Film "Burn After Reading" ne nalazi se u konkurenciji za nagradu Zlatni lav, no njegova je promocija bila atraktivnija i posjećenija od bilo kojeg drugog filma, a to je bilo uvelike zbog holivudskog ljepotana Georgea Clooneyja i njegovog najboljeg prijatelja, oca čak šestero djece, Brada Pitta, koji je u publici izazvao takvu pomamu da su curice preskakale ograde ne bi li ga barem dotakle. Njima se pridružila i britanska glumica, legendarna Tilda Swinton koja sa Georgeom i Bradom glumi u novom remek djelu braće Cohen. Clooney u filmu glumi paranoidnog saveznog šerifa koji se uplete u veliku zavjeru agencije CIA-e, dok je Pitt utjelovio lik pomaknutog instruktora aerobika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije same premijere filma održana je ceremonija na kojoj je Pittu uručena nagrada za najboljeg glumca zbog uloge u filmu "The Assassination of Jesse James" koju mu je uručila ruska glumica Ksenia Rappaport, a čestitala mu je i na dobivenim blizancima. "Bila mi je čast ovu nagradu primiti prošle godine i opet mi je čast primiti je ovoga puta. Puno vam hvala", rekao je Brad, a ni George nije ostao zakinut za darove jer mu je Ksenia poklonila žuti cvijet.

K.H.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara