Paris i Oprah svjedoče o rasizmu u Kanadi

Paris i Oprah svjedoče o rasizmu u Kanadi

IZVRŠNI direktor izdavačke kuće MurderCap Records, Jermon Almon, odlučio je tužiti Kanadu zbog, kako kaže, predrasudama prema američkim crnim hip-hop izvođačima. Kako bi dokazao svoje tvrdnje, na sud je pozvao brojne protagoniste američke javne scene, a među njima su se našle i Oprah Winfrey te Paris Hilton.

"Kanadska policija je licemjerna prema reperima. Dok se bijeli hip-hop izvođači nesmetano pojavljuju na tamošnjim prijemima, i u medijima imaju osiguran prostor, crncima je puno teže. Da stvar bude gora, uopće se ne obaziru na uspješnost ili kvalitetu izvođača, važno im je samo da crvenim tepihom ne šeću crnci", rekao je Jermon Almon za TMZ.com i najavio sudsku tužbu protiv Kanade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim tvrdnjama, kanadska policija na američko-kanadskoj granici ne propušta crne repere, jer po njihovom mišljenju doprinose rapidnom porastu kriminala, koji je u Torontu i Vancouveru u zadnjih nekoliko godina uzeo maha. Almon najavljuje da će u korist njegovih tvrdnji na sudu svjedočiti brojne slavne osobe, pa su tako pozive dobili Oprah Winfrey, Paris Hilton, Condoleezza Rice, Colin Powell, Mick Jagger, Jenna Jameson, 50 Cent, Martha Stewart, Spike Lee i mnogi drugi.

Nijedna od poznatih osoba navedenih na popisu svjedoka zasad nije potvrdila dolazak na veliko suđenje kojim samoprozvani "borac protiv nepravde" u Kanadu namjerava vratiti afroameričke repere, no dokumenti koje je objavio TMZ.com dokazuju da su Almonove najave ipak utemeljene.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara