Tko su trenutno najveće reality face u Hrvatskoj i kome se smiješi pobjeda?

JOŠ JE nekoliko tjedana ostalo do kraja dva reality showa, Farme i Hrvatskog Top modela, koji će u završnici iznjedriti svoje vrle pobjednike i uručiti im pozamašnu svotu novca - u Farmi pola milijuna kuna, u Top modelu u obliku ugovora s modnom agencijom.

Gledatelji su se već dobro upoznali s natjecateljima i mnogi već imaju svog favorita, prema tome kad se sve zbroji petero natjecatelja u ova dva showa imaju najizglednije šanse okruniti se pobjedom - Tea Vukman i Valentina Dropulić iz showa Top model te Rafael Dropulić, Dvina Meler i Alen Macinić iz Farme.

Najmlađa sudionica u reality showu Top model, Tea Vukman, gledatelje je osvojila kad se u posljednjoj emisiji rasplakala zbog foto shootinga sa zmijom. Naime, Tea boluje od herpetofobije, odnosno panično se boji gmazova, posebno zmija, pa se rasplakala "kao kišna godina" kad se približila ektotermnom beznožnom gmizavcu. 16-godišnja plavuša iz Kaštel Starog prema nekim kritikama stilista i modnih kritičara nije za modela jer "nije svjesna svog tijela", osim toga ima "prekrupne kosti".

No, da je Tea osvojila srca gledatelja neosporna je činjenica, isto kao i njezina suparnica Valentina Dropulić, Pločanka tek godinu dana starija od Tee. Gotovo da ne prođe emisija "Top modela" a da Valentina ne pobijedi u nekom natjecanju. Najbolji dojam kratkokosa je plavuša ostavila prije dva tjedna u bečkoj draguljarnici Henryja J. Sillama kad je u skupocjenoj haljini Christiana Diora pozirala za reklamu skupocjenog nakita.

.

Indexovi posjetitelji priznaju samo Rafu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reality show Farma o kojem se zadnjih nekoliko dana šuška kako će se ukinuti "jer je prevulgaran i vrijeđa na nacionalnoj osnovi", okupio je ipak nešto poznatije face od Top modela, pa se o Farmi i njezinom pobjedniku i više priča i nagađa. Prema nekim anketama, Farmu predvode upravo već spomenuta trojka, a prema anketi koju je proveo Index, od gotovo pedeset tisuća glasova pola ide Rafaelu Dropuliću. Pločanina mnogi pamte iz showa "Story SuperNova Music Talents" kad je pobijedio kao najbolji pjevač. Religioznog pacifista gledatelji obožavaju zbog njegove "jednostavnosti, smisla za glazbu, odnosa s okolinom i tolerancije".

No, Rafo nije jedini natjecatelj kojem je Farma već drugi reality show. Alen Macinić zvani Svizac popularnost je stekao natjecavši se u RTL-ovom Big Brotheru. Iako Svizac tad nije pobjedio, na gledatelje je ostavio jači dojam nego pobjednik Saša Tkalčević, a danas je široj javnosti poznato jedino i isključivo po sudjelovanju u reality showovima.

Jedina djevojka kojoj se daju velike šanse za pobjedu u Farmi je Dvina Meler, karatistica, avanturistica i manekenka koja je istražila kulturu i običaje ljudi u šezdesetak zemalja diljem svijeta. U Farmi se od samog početka pokušava držati što više postrani i "autogenim treningom ostvariti cilj - pobijediti". Upravo zbog njezine neutralnosti, miroljubivosti i jednostavnosti Dvina je favoritkinja u "najprljavijem showu na svijetu".

Stručnjaci za reality kažu kako je formula uspjeha u reality showu - jednostavnost, skromnost, miroljubivost, tolerantnost i "neutralna pozicija", a još je samo nekoliko tjedana ostalo do trenutka kad ćemo vidjeti tko je to najbolje prije ulaska u reality priču dobro proučio priručnik za pobjednike i one koji u tome vide svoju životnu priliku.

Lana Vukičević
Foto: RTL, Nova TV

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara