Uvid u presudu protiv Severine: "Kojić je nagovarao dijete da pobjegne iz škole"

Uvid u presudu protiv Severine: "Kojić je nagovarao dijete da pobjegne iz škole"
Foto: Instagram

SEVERINA KOJIĆ je, prema svemu sudeći, izgubila skrbništvo nad sinom Aleksandrom zbog nepoštovanja suda, zanemarivanja obaveza prema školi koju pohađa njezin sin, ali i odbijanja suradnje s Popovićem, a u konačnoj odluci veliku ulogu odigrao je i nesmotreni postupak njenog supruga Igora Kojića, piše Kurir.

Okidač je bio incident koji se dogodio 11. listopada kad je Igor nagovarao dječaka da pobjegne iz škole, navodi Kurir koji piše kako su imali uvid u presudu. "Severina je bila dužna doći po dijete u školu. Umjesto nje, po dijete je tada došao očuh Igor. Iako su Severina i Milan postigli dogovor o tome tko umjesto njih može preuzeti dijete, pjevačica taj dokument nije potpisala. Njen suprug je inzistirao da preuzme Aleksandra, iako ga je dežurna učiteljica obavijestila da to po aktualnoj, takozvanoj pick-up listi mogu učiniti samo roditelji.

Kada mu nije uspjelo preuzeti dijete, umjesto da zatraži mirno rješenje, najbolje u interesu djeteta, Igor je izašao iz škole i otišao do učionice u kojoj se nalazilo dijete. Tada mu je kroz prozor poručio da ne sluša učiteljice i da pobjegne riječima: 'Ne boj se nikog, Aleks, uzmi jaknu i bježi, slobodno bježi odavde! Ne mogu ti ništa, bježi!' Nakon tog postupka dječak se uznemirio, rasplakao i pokušao pobjeći iz škole. Intervenirala je i policija, a Popović je putem maila dao suglasnost da Kojić tad preuzme dijete", piše između ostalog u presudi prema Kuriru.

Dodaju kako je Severina, koja je školi poslala mail da je spriječena doći po dijete jer je ozlijeđena, nakon incidenta sama došla u školu kako bi pokupila sinov ruksak, no nije ga mogla preuzeti jer joj je rečeno da su prostorije u kojima se torba nalazi zaključane.

Nakon što su došli kući, vidjela je da je dijete istraumatizirano, a ono je ispričalo što su mu sve učiteljice radile i govorile, kako su ga vukle i potezale za ruku i trbuh, kako se preplašilo jer je mislilo da će ostati zaključano samo u školi i izrazilo želju da više ne ide u tu školu. Dan poslije se dijete žalilo na bolove u ruci pa ga je odvela na pregled u bolnicu i priložila nalaz. Milana je mailom obavijestila da je Aleksandar istraumatiziran i pitala ga je što da rade, ali je on optužio nju i dijete da lažu. Nakon toga, doktor Majić je pregledao dijete i zakazao termin psihološke obrade, ali joj nalaz nije dostavio jer mu se u međuvremenu obratio Popović i prijetio mu, piše dalje Kurir da stoji u sudskom dokumentu.

Pjevačica je također sudu zamjerila što ni jedan njezin dokaz protiv Popovića nije usvojio. Ona je navela da je Aleksandar nakon povratka s ljetovanja na Cipru, gdje je boravio s ocem, rekao da ga je Milan tukao i da ga je nakon udaraca pola sata boljela glava te da je to prijavila. Sud nije prihvatio ni Severininu tvrdnju da dijete kod oca nema naviku učenja i izvršavanja obaveza, s obzirom na to da iz škole tvrde da je suradnja s ocem u potpunosti ostvarena te da je on redovito odlazio na roditeljske sastanke i informirao se o svemu.

Severina je naglasila i da Milan nije hio vidjeti dijete 40 dana od rođenja te da nije sudjelovao u njegovom životu i odrastanju do navršene treće godine, odnosno do trenutka kada je ona upoznala sadašnjeg supruga Igora Kojića. To je navela kao prekretnicu u Milanovom ponašanju i okidač za pravosudnu borbu oko djeteta.

Severinin odvjetnik Mate Matić prije nekoliko dana otkrio je da je uložena žalba na privremenu mjeru sutkinje Tee Golub da dijete živi s ocem te da vjeruje kako će se to ubrzo riješiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara