Video: Finalistice Top modela: Ovo je bilo gore od Big Brothera

ČETIRI mjeseca je trajalo natjecanje za Hrvatski top model, nakon čega je prva hrvatska inačica tog showa iznjedrila Sabinu Behlić kao pobjednicu, visoku, sramežljivu i povučenu crnku. Druge dvije finalistice su bile Pločanka Valentina Dropulić i Trogiranka Marina Jerković, daleko elokventnije, jednostavnije, otvorenije i pristupačnije djevojke koje su i u showu po mnogočemu iskakale van konkurencije, iako ih naposljetku žiri nije prigrlio i nagradio pobjedom. No, to ne čudi jer žiri u Top modelu traži najljepšu, kao i onu koja "najbolje hoda". Ipak, obje ističu kako ih pobjeda od početka nije zanimala, jer je "bitnije sudjelovati i upoznati divne ljude", osim toga, ono što pobjednici nameće ugovor u sljedeće dvije godine "nije baš nešto".

Djevojke su za Index govorile o mjesecima zatvorenim u kuću na što ih je "prisiljavao RTL", dok je naposljetku sve ispalo "gore od Big Brothera". Svakako, najveći gaf u cijelom showu definitivno je nepoznavanje engleskog jezika s kojim jedino 22-godišnja Marina Jerković barata "kako-tako". "Ispast će bezobrazno, ali ne mogu vjerovati da Sabina kao 20-godišnjakinja ne zna 'beknuti' engleski jezik", rekla je Marina u razgovoru za Index, koji možete pogledati u priloženom videu.

Sve se vrtjelo oko Marine i Valentine

Obje su djevojke bile pozvane na foto session u Terme Tuhelj, gdje je po treći put fotograf Damir Hoyka organizirao fotografski tečaj pod nazivom Fotosofija. Tamo su njihova lijepa lica i tijela mladi fotografi iskoristili u svrhu vježbanja za modnu fotografiju. Bilo je vidno kako obje, bez obzira na nesnosnu vrućinu, uživaju pred objektivima i već dobro poznaju vlastita tijela, stoga je mladim fotografima "bila čista uživancija raditi s curama jer se vidi da im to ide". U pauzama su se i jedna i druga davile u grickalicama, te još jednom dokazale - kako i manekenke jedu. Oko njih se sve vrtjelo, vizažistice su lako obavljale "popravljanja", fotografi ih nisu trebali previše upućivati na neke poze jer su već dobro uvježbane, te su im bez problema prilazili svi koji su ih željeli upoznati.

Iako je u cijeloj priči s Top modelom Marini presudila njezina zaigranost i česte promjene raspoloženja koje su utjecale na fotografiju, a 17-godišnjoj Valentini hod koji je do kraja natjecanja uspjela koliko toliko lijepo svladati, Sabina ih je prešišala dugim nogama, mirnim karakterom, predanošću i disciplinom. Da se nije radilo o Top modelu, već o izboru za Miss Hrvatske, vjerojatno bi pobjedila jedna od ove dvije djevojke. Ako ništa drugo, rasturile bi u onom dijelu kad treba na postavljeno pitanje odgovoriti nešto donekle razgovjetno i pametno. Doduše, na izboru Miss svijeta pitanja se postavljaju na engleskom jeziku, stoga bi i u tom slučaju njihov prolaz bio upitan, osim ako žiri ne bi oborile njihovim najjačim oružjem - šarmom, pa makar i s jednostavnim "It's OK".

Tekst: Lana Vukičević
Foto: Sven Gorjanc Fabić
Video: Tomislav Brdjanović

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara