Volite rezance? Vjerojatno ih cijeli život jedete krivo

Volite rezance? Vjerojatno ih cijeli život jedete krivo
Foto: Instagram

REZANCI su jedna od omiljenih namirnica u većini svijeta, ali ono što mnogi ne znaju je da postoji pravilan način kako ih pripremati i jesti. Prema riječima japanskog stručnjaka za hranu Bonnija Chunga, sva tjestenina trebala bi se pripremati tako da bude "al dente", odnosno blago neskuhana, prenosi Mirror.

Također, kada se rezanci skuhaju, ono što mnogi rade krivo je samo ih iscijede i proliju vodu u kojoj su se kuhali. To je potpuno pogrešno. Kada se rezanci skuhaju, isperite ih u vodi kako biste uklonili ostatke škroba i izbjegli lijepljenje. Dok pripremate umak, pustite ih da odmaraju u hladnoj vodi, a prije posluživanja ih ponovno zagrijte u vodi u kojoj su se kuhali oko 10 minuta, preporučuje Chung.

Kada je riječ o konzumaciji, Japanac navodi kako se rezanci ne bi trebali jesti, tako da ih se siše ustima iz velikog zalogaja i grize na pola, nego kako bi se trebali jesti uz pomoć žlice i vilice. Uz pomoć njih, potrebno je zagrabiti zalogaj i namotati rezance vilicom od površinu žlice te takav zalogaj cijeli staviti u usta.

Ako izbjegavate žlicu, tada koristite rub tanjura kako biste namotali rezance na vilicu i dobili obilan zalogaj koji odmah cijeli možete staviti u usta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara