Klinci su bili drski za vrijeme večere, ali ovakvu kaznu nitko nije očekivao

Klinci su bili drski za vrijeme večere, ali ovakvu kaznu nitko nije očekivao

Screenshoot: Youtube

OVISNOST o tabletima, mobitelima, igricama, televiziji, laptopima, kompjuterima često su glavni krivci za brojne obiteljske probleme. Nije tu samo stvar vremena koje klinci provode buljeći u ekrane, ili problem neaktivnog života, bez socijalizacije, s puno zdravstvenih rizika već je i pitanje kvalitetnog vremena koje se uz ekrane jednostavno ne provodi u brojnim obiteljima. Sve to vodi lošoj i uopće manjku komunikacije, djeca postaju zatupljena, zaglupljena, lijena, bez mašte, a ako im uzmete ekrane postaju nervozni, doslovno ispoljavaju ovisničku krizu. Svatko tko se ikada našao u takvoj situaciji, a vjerujemo da je velika većina roditelja već odavno stvarno upoznata s njima, svjesna je tih enormno loših posljedica koje moderna tehnologija radi djeci.

>>>Kakav preokret: Pedijatri sada kažu - googlajte zajedno!<<

Sve ovo govorimo i pokazat ćemo na primjeru jedne obitelji čija su djeca sustavno odbijala normalno sjesti za stol i jesti. Veća djeca jednostavno nisu imala volje pomoći postaviti stol, svatko je dolazio jesti onda kada mu je nešto završilo na njihovim ekranima, mlađa su djeca odbijala jesti bez tableta. I tako je obitelj došla do toga da više nema nijedan normalan obiteljski obrok gdje svi zajedno za stolom jedu, razgovaraju, druže se i provode ugodne obiteljske trenutke.

Sve dok nisu upoznali Pepper Tracker talijanske tvrtke Dolmio koja je lansirala ovaj brutalno istinit promo video.

Tekst se nastavlja ispod oglasaTvrtka Dolmio jedna je od vodećih talijanskih proizvođača tjestenine i umaka, a osmislili su super proizvod – mlinac za papar koji je sve samo ne običan mlinac. U njemu se naime krije inovacija koja u trenu gasi apsolutno svu tehnologiju u kući, s ciljem da se za vrijeme obroka obitelj okupi za stolom kao nekada.

Djeca u ovom videu možda jesu glumci, ali zamislite vi tu kaznu za stvarnu drsku djecu koja ne žele sudjelovati u normalnom obroku jer za to nemaju vremena. Kazna samo takva!

U trenu im se ugasi i internet, pogase sve otvorene aplikacije, ugasi televizor tako da više nemaju u što gledati već se sjesti za stol i odraditi normalan obiteljski obrok. Obrok s puno ljubavi i zajedničkog druženja. A da i dalje ne znaju od kud stiže taj misteriozni gasilac tehnologije o kojoj su ovisni. Savršena mamina i tatina tajna, zar ne?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara