Mama opisala simptome koronavirusa kod bebe stare tek sedam tjedana

Mama opisala simptome koronavirusa kod bebe stare tek sedam tjedana
Foto: Facebook

TONI Rhodes, čiji je sin Curtis bio pozitivan na koronavirus, podijelila je njihovo iskustvo. Opisala je kako su izgledali simptomi kod dječaka koji je tada imao tek sedam tjedana.

Kako je otkrila, primijetila je da je bio razdražljiv te je njegov plač zvučao drugačije nego inače. Bio je i jako umoran, a nakon što je bio neobično miran tijekom noći, ujutro je primijetila mrlje na njegovoj koži. Također, jedno oko mu je bilo natečeno i suzilo je, a istovremeno je kašljao i povremeno kihao.

Potražili su savjet liječnika, a on je zaključio da dječak ima blago povišenu temperaturu te da mu je puls ubrzan. Zato je posumnjao čak i na sepsu. Zadržali su ih u bolnici idućih 48 sati, a Curtisu su dali antibiotik, piše The Sun.

Kako mu se stanje poboljšalo, poslali su ih kući, a da je pozitivan na koronavirus saznali su tek nakon nekoliko dana.

"Rekli su nam da trebamo paziti i promatrati promjene na sebi. Ken i ja nismo iskusili ništa od tipičnih simptoma za koje smo čuli, kao što su glavobolja, gubitak mirisa, bol u grlu i vratu. Jedino što smo osjećali je bio umor", napisala je.

Iako i sami imaju neke od simptoma, neće ih testirati osim ako završe na bolničkom liječenju. I dalje ne znaju kako se dječak zarazio, ali kako je istaknula, želi sve upozoriti da koronavirus ne mora imati isključivo one simptome o kojima se stalno piše.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara