Grah s repom: Obogatite svoju prehranu vlaknima za zimsko vrijeme!
STIGLA JE zima u svom snježnom obliku, razdoblje kad smo više kod kuće, te više vremena provodimo u druženju s našim najmilijima.
Vjerojatno su mnogima od vas vaši djedovi i bake ispričali priču o razdoblju kada nisu imali mogućnost velikog odabira hrane, ili nažalost čak o razdoblju kada su bili gladni jer hrane nije bilo u dovoljnim količinama.
Preuzmimo recepte naših starih i danas se obiteljski vratimo u neka prošla vremena, naravno, na fitness način.
Jedno od često spominjanog jela u razgovoru s bakom naše autorice bio je grah s repom.
Sastojci:
500 g graha iz konzerve
300- 400 g kisele repe
usitnjeni češnjak
koncentrat rajčice
sol
papar
Priprema:
1. Lagano isperite kiselu repu kako biste ublažili kiselost jela
2. Stavite kosanu repu u lonac i kratko popržite bez dodavanja ulja
3. Ulijte vode u visini 2 cm iznad razine u kojoj je prekrivena količina repe
4. Dodajte cjelokupni sadržaj konzerve graha, pritom naglašavamo kako se misli i na tekući dio sadržaja
5. Dodajte pola čajne žlice usitnjenog češnjaka
6. Dodajte čajnu žlicu koncentrata rajčice
7. Posolite te popaprite prema želji
8. Ostavite da se kuha na laganoj vatri oko 50 min, te provjeravajte sadržaj kako tijekom kuhanja ne bi isparila prevelika količina vode.
Želimo vam da okrijepite organizam toplim jušnim obrokom. Dobar tek!
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati