Anina seksi kuhinja: Rosti i čokoladne palačinke

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, ovu subotu smo za vas odabrale tradicionalno švicarsko jelo - Rosti i ukusne čokoladne palačinke. Uživajte u lijepom vremenu i finim jelima, dobar tek!

Rosti s jajima
 
Potrebno:
 
2 velika krumpira
1 mrkva
peršin
2 žlice narezanog vlasca
2 žlice ulja
2 jaja 
 
Priprema: 
 
Krumpir ogulite i naribajte, posolite, popaprite i izmiješajte sa žlicom s peršinom i naribanom mrkvom. Napravite male plosnate krugove i ispecite ih u tavi na vrućem ulju. Prvo ih zapecite sa svake strane, a onda poklopite kako bi se prije ispekli. Ispecite jaja na oko te pospite narezanim vlascem. Na tanjur stavite rosti i na njega jaje te možete poslužiti uz zelenu salatu.
 
Čokoladne palačinke
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potrebno:
 
3 jaja
250 g brašna
250 ml mlijeka
250 ml mineralne vode
kakao u prahu
 Nutella
vrhnje za šlag
 
Priprema:
 
Umutite tijesto za palačinke i dodajte toliko kakaa da dobije jaku čokoladnu boju. U vrhnje za šlag također dodajte kakao u prahu dok ne postane čokoladni šlag. Namažite čokoladne palačinke Nutellom i prekrijte ih čoko-šlagom. Za dekoraciju možete dodati naribanu čokoladu.
 
Pssst! Ana nosi Liscu.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara