Anina seksi kuhinja: Špageti s dagnjama i kolač od sira s preljevom od borovnice

Foto: Filip Dizdar, Ilustracija Index

DRAGE naše kuharice, stiže nam sve ljepše vrijeme, pa smo vam za ovu subotu odlučile pripremiti nešto laganiju kuhinju. 

Na meniju su špageti s dagnjama, a za desert se počastite laganim kolačem od sira i keksa s preljevom od borovnice. Dobar tek!

Integralni špageti s dagnjama

Potrebno:

30 dkg integralnih špageta
30 dkg očišćenih dagnji
0,5 dcl maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
3 žumanjka
2,5 dcl vrhnja 
kora jabuke
1 dcl bijelog vina

Priprema:

Na maslinovom ulju popržite češnjak, sitno narezanu koru jabuke i dagnje. Podlijte vinom i pirjajte dok vino ne ishlapi. Za to vrijeme skuhajte špagete te ih dodajte dagnjama i dobro promiješajte. Maknite s vatre i dodajte žumanjke i vrhnje te dobro promiješajte. Po želji posolite, popaprite i dodajte peršina.

Kolač od keksa i sira

Potrebno:

Kolač od keksa i sira
500 g svježeg sira
5 žlica šećera u prahu
1 žlica vanilin šećera
250 ml slatkog vrhnja
petit keks
preljev od borovnice

Priprema:

Umutite odvojeno slatko vrhnje i sir sa šećerom, zatim sjedinite sve skupa i dobro izmiksajte. U mlijeko namočite kekse te napravite prvi red podloge i na njega nanesite kremu u tankom sloju. Složite keks, kremu, keks a na jedan sloj stavite preljev od borovnice. Slažite kolač dok ne potrošite kremu. Završite s keksom i ukrasite šlagom i preljevom od borovnice.

Pssst! Ana nosi samo najbolje iz kolekcije Lisca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara