Rouge preporuka za vikend: „Igra prijestolja“ na Mjesecu

Rouge preporuka za vikend: „Igra prijestolja“ na Mjesecu
Foto: Instagram, Promo

„LUNA: NOVI MJESEC“ je knjiga od koje ne očekujete previše, a dobijete puno više od početne pretpostavke. Radi se o romanu koji će oduševiti sve ljubitelje serije "Igra prijestolja", ali s radnjom na Mjesecu. 

Mjesec je u ovom slučaju novo i uzbudljivo mjesto za život. Ali ne očekujete da se plaća svaki udah, pa čak u nekim slučajevima i postojanje. Kultura Mjesečevih elita premrežena je (seksualnim) vezama koje ne pitaju za spol, a sve je začinjeno koktelima, dizajnerskim drogama i visokom modom isprintanom u 3D-u. U centru priče je Adriana Corta koja je na Mjesec stigla prije mnogo godina te je ondje osnovala Corta Helio, kompaniju i dinastiju. 

Adriana je uspostavila čvrstu kontrolu nad industrijom helija koja daleku Zemlju opskrbljuje prijeko potrebnom električnom energijom, a za taj status se krvavo izborila. Zahvaljujući njezinom uspjehu, dinastija je postala peta uspješna obitelj koja uz ostale četiri kontrolira sve na Mjesecu. Kako to biva u svakom sličnom svijetu, Corte imaju velike neprijatelje te njihovi sukobi nevjerojatno podsjećaju na mafijaške obračune. Cortini najveći rivali su Mackenzijevi. Kakav god udar Corte zadaju, Mackenzijevi uvijek vrate triput jače. S druge strane, na Mjesecu je jedini zakon taj da zakoni ne postoje, sve se može dogovoriti i sve je podložno pregovorima. Za razliku od ostalih obitelji na Mjesecu, Corte brinu o svojoj obitelji. Ona im je uvijek na prvom mjestu i uvijek prvo brinu o svojima.

Adriana Corta ima petero djece, a svi oni imaju sada svoju djecu i supružnike. Svi oni sada moraju preuzeti dinastiju, a kako bi u tome bili uspješni, moraju se obraniti od neprijatelja, ali i sami od sebe. S obzirom na to da se radi o šumi likova u koju se sami morate udubiti, vodimo vas prema najbitnijem liku koji se pojavljuje, a to je Marina Calzaghe, djelatnica koja je tek stigla na Mjesec te pokušava pronaći svoje mjesto. Pred njom je krvavi put, a Pet dinastija koje smo spominjali pri početku nije gostoljubiva družina. 

Corta Helio ima zaista nepredvidljivu sudbinu, a sve što možete je pročitati knjigu do kraja kako biste otkrili o čemu se točno radi. Nakon što savladate brojne likove i shvatite okruženje u kojem se nalaze, shvatit ćete da ste se našli usred Igre prijestolja na Mjesecu koja je u nekim slučajevima čak i brutalnija od Igre prijestolja koju ste pratili na televiziji. "Luna: Novi mjesec" prvi je dio trilogije koja je već ocijenjena kao jedan od najvažnijih znanstveno-fantastičnih romana današnjice. Pisac Ian McDonald ideju je razradio do posljednjeg detalja i ništa nije prepustio slučaju.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara