Šest stvari koje bezrazložno sakupljate i ne koristite

Šest stvari koje bezrazložno sakupljate i ne koristite
Foto: Instagram

TEK kada dođe vrijeme za proljetno čišćenje, shvatimo koliku količinu bespotrebnih stvari smo nakupili kroz godinu. 

Kada kupujete stvari jednu po jednu, teško je procijeniti je li vam ta dodatna šalica potrebna ili nije. 

No ako malo razmislite, neki predmeti vam godinama samo skupljaju prašinu, što znači da imate bolju zamjenu za njih. Sve dok nešto ne rabite na učestaloj osnovi ili vadite u posebnim prilikama, znači da vam to nije potrebno i da bi ste trebali smanjiti količinu tih određenih predmeta. 

Ovo su stvari koje svi najčešće bespotrebno gomilamo. 

Ručnici 

Ako ste obnovili kolekciju ručnika s desetak novih, to samo znači da desetak starih i izlizanih mora u smeće. 

Plastične posude 

Ako nemate obitelj koja broji preko pet članova od kojih baš svatko nosi obroke sa sobom na svakodnevnoj bazi, to znači da vam ormarić pun plastičnih posuda jednostavno nije potreban. 

Vješalice 

Ako uređujete ormar i volite imati vješalice istih boja i veličina, to samo znači da one polupotrgane ili one žičane iz kemijske čistionice nemaju što raditi u vašem ormaru. 

Šalice

Ako ste strastvena kolekcionarka koja ima šalicu sa svakog putovanja, oprostit ćemo vam. No ako bez razloga svakih nekoliko tjedana kupite novu šalicu, a ne rješavate se starih, vrijeme je da postanete malo stroži prema sebi i riješite se svih koje ne koristite, a uz to svedete kupovinu novih na minimum. 

Platnene torbe 

Naravno da je vrlo pohvalno to što ne koristite plastične vrećice, no je li vam zbilja potrebno njih 50? One koje vam nisu dovoljno praktične ili koje su oštećene bacite ili ih poklonite nekome kako biste ga ekološki osvijestili. 

Kemijske olovke

Damo se kladiti da ih barem polovica ne radi! Jedno slobodno popodne iskoristite za testiranje svih kemijski u kući kako bi sve one potrošene napokon dospjele u smeće. 

 

 

 

 

 


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara