Cijeli svijet s nestrpljenjem iščekuje povratak Cro Copa!

BORBA Filipovića i Al Turka priča je dana i na vjerojatno najpoznatijem svjetskom MMA portalu Sherdog. U velikom članku autor pokušava sublimirati najsjajnije i najcrnje trenutke u karijeri hrvatskog borca.

> Još jedna "biti ili ne biti" borba za Cro Copa: Mirko poput Rockyja lovi novi povratak na vrh

> Cro Cop: Nadam se da će me hrvatski navijači doći podržati u Koeln

"Teško je definirati Mirkovo mjesto u povijesti MMA-a. Njegovi pobornici reći će da je on jedini K-1 borac koji je napravio uspješnu tranziciju u MMA. Istaknut će njegove uspjehe u Prideu i podcrtati titulu pobjednika Grand Prixa. Oni drugi će reći da je Cro Cop vječno broj dva, da niti u jednom trenutku nije bio broj jedan  u svojoj kategoriji i da se u Japanu borio s mnogim nedoraslim borcima", stoji u uvodu.

Kao najveće uspjehe hrvatskog gladijatora ističu se pobjede protiv japanskog heroja i olimpijskog prvaka Hidehika Yoshide kojeg je Filipović svladao u 2. kolu već ranije spomenutog Grand Prixa, trilogiju protiv trenutačno vjerojatno drugog teškaša svijeta Josha Barnetta i pobjedu u finalu Grand Prixa protiv Brazilca Wanderleija Silve.

U najcrnje trenutke autor je uvrstio nedavnu borbu s Nizozemcem Alistairom Overeemom i nokaute protiv Kevina Randlemana i Gabriela Gonzage.

"Iako nije izgubio protiv Overeema (borba je proglašena bez pobjednika zbog udaranja u genitalije) Cro Cop je dobio poštene batine. Rijetko viđen prizor do sada. Randleman je do borbe s Filipovićem bio sve samo ne udarač. To se preko noći promijenilo, nevjerojatnim lijevim krošeom uspavao je Filipovića. Kada se govori o borbi protiv Gonzage, može se reći da nema ništa gore do toga da te netko porazi u tvojoj igri. Gonzaga je napravio upravo to. Udarcem koji je odijeknuo cijelim svijetom doslovce je savinuo Hrvata poput pereca", stoji u članku.

Na naslovnoj stranici Sherdoga može se glasati u anketi čije pitanje glasi: Ima li u Cro Copu još uvijek dovoljno za teškaški pojas? Od 2800 ljudi koji su za sada glasalo, 54 posto smatra da ima, dok 46 misli da su njegovi šampionski dani iza njega.

M.P.
Foto: MMA-id

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara