Cro Cop: Nadam se da će me hrvatski navijači doći podržati u Koeln

U INTERVJUU za britanske medije Mirko Filipović je ponovio više manje iste izjave kao u dosadašnjim razgovorima kada je u pitanju povratak u UFC. Najzanimljiviji dio najave borbe protiv Mustaphe Al Turka je onaj u kojem Cro Cop poziva hrvatske navijače da se otisnu do njemačkog Koelna i podrže ga u ovom vrlo važnom meču.

> Još jedna "biti ili ne biti" borba za Cro Copa: Mirko poput Rockyja lovi novi povratak na vrh

"Sretan sam zbog svog povratka u UFC. Ovaj će put biti drukčije, bit ću jedan drugi Cro Cop od onog iz 2007. Prošli sam put imao mnogo problema s ozljedama koje su me spriječile da budem na svom vrhuncu. No više od toga, imao sam osjećaj da sam većinu sebe ostavio u Prideu. Osjećao sam s umorno, bio sam prazan i trebao sam uzeti dužu pauzu prije dolaska u UFC", priznao je na početku hrvatski gladijator.

No, situacija je sada, prema Filipovićevim riječima, potpuno suprotna.

"Sada sam 100 posto izliječen, u puno boljoj formi i zato sam se vratio u UFC. Nikada nisam prekinuo kontakt s Danom Whiteom. Tu i tamo bi se čuli, a nedavno sam mu rekao da sam potpuno zaliječio sve svoje rane i da sam spreman za povratak u UFC", dodaje Cro Cop.

"Koeln je osam sati od Hrvatske"

Kao velika europska MMA zvijezda, Filipović je idealan mamac za hrvatske navijače iz Lijepe naše, ali i one koji žive u Njemačkoj.

"Posebno sam sretan jer ću se boriti u Koelnu, u Njemačkoj. Htio sam dati svojim hrvatskim navijačima priliku vidjeti me bez da plate avionsku kartu. To je otprilike osam sati vožnje od Zagreba i mislim da će se puno ljudi odlučiti za put. Mogla bi biti dobra zabava da se tri ili četiri prijatelja skupe u jedan auto i naprave jedan mali izlet. Drago mi je zbog toga i to je bio jedan od razloga jer sam Danu molio da me stavi na ovaj turnir", objašnjava Cro Cop i dodaje:

"U Njemačkoj ima mnogo Hrvata koji sada imaju priliku vidjeti me na djelu. Nadam se da ih neću razočarati i htio bih odraditi vrhunski meč."

"Ne znam mnogo o Al Turku"

Mirko ne zna previše o Al Turku, ali je uvjeren da se radi o kvalitetnom borcu.

"Ne znam mnogo o Al Turku. Vidio sam nekoliko njegovih borbi i izgleda mi kao dobar borac. Siguran sam da će biti u odličnom izdanju i da će pokušati napraviti dobar rezultat.

U nedavnoj izjavi rekao je da se planira boriti još dvije ili tri godine. Gdje, o tome će razgovarati nakon borbe protiv Al Turka.

"Nakon ove borbe sjest ću s Danom i razgovarati o budućnosti. Ne mogu obećati da ću osvojiti pojas prvaka UFC, ali mogu obećati da ću dati sve od sebe. Zaradit ću novu priliku u UFC-u", zaključuje Cro Cop.

M.P.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara