Foto - Cro Copov trener tvrdi: Mirko se napokon probudio!

Foto - Cro Copov trener tvrdi: Mirko se napokon probudio!

Tekst: Marko Petrak
Foto: Daniel Herbertson (Sherdog)

U SVOJIM posljednjim intervjuima Mirko Filipović je najavio starog Cro Copa kojeg smo nekoć gledali u Prideoveim ringovima. Zasluge za "drugo rođenje" dao je upravo svom novom treneru, nizozemskom stručnjaku Ivanu Hyppolitu, za kojeg kaže da mu je vratio želju za borbama. Nadamo se da će se plodovi tog rada vidjeti protiv Bena Rothwella.

"U Amsterdamu ti svi žele isprašiti dupe"

Hyppolite je u razgovoru za službene stranice UFC-a opisao način na koji je pripremao Filipovića za subotnju borbu u Sydneyju.

"Stvarno smo trenirali naporno, svaki borac zna da se u Amsterdamu uvijek radi 100 posto. Nije bitno radi li se o Mirku Cro Copu ili Minotuaru, ili bilo kome drugom, kod ti nas sparing partneri dolaze 'isprašiti dupe'. To je ono što Mirko voli i to je ono što mu u ovom trenutku treba", objašnjava nizozemski stručnjak i dodaje:

"Mirko me pozna već nekoliko godina, još od kada sam bio i sam aktivni borac. Osjećam da se razumijemo i da među nama vlada veliko poštovanje. Baš zbog ovog sam ga vodio kroz treninge, a vjerojatno ću ga voditi i u oktogonu za vrijeme borbe protiv Rothwella."

"Mirko je napokon živnuo"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemac je zadovoljan odrađenim poslom i smatra da je Cro Cop napokon "živnuo".

"Jako je koncentriran na ovu borbu i može se vidjeti da je ponovno živnuo, ponovno je agresivan, jako je dobro fizički pripremljen. Nadam se da će i u oktogonu dati ono što je nekoć davao u ringu."

No, niti Rothwell nije mačji kašalj...

"Smatram da je Rothwell snažan i vrlo iskusan borac, no vjerujem u Mirkovu snagu, brzinu i mudrost koju je skupljao godinama. To će biti ključ za pobjedu protiv Bena."

Jackson: Govorio sam Kongu, možeš pobijediti Cro Copa

UFC je paralelno intervjuirao još jednog vrhunskog Muay Thai trenera, Davea Jacksona, koji je 2007. pripremao Cheicka Konga za dvoboj protiv Filipovića. Jackson je otkrio pakleni plan koji su dogovarali za borbu.

"Imali smo specifičan plan koji je bio da Mirka cijelo vrijeme pritišćemo. Filipović je borac koji voli vrebati svoje žrtve, a onda ih dočeka specijalkom, odnosno high kickom. Plan je bio da ga Kongu gura prema natrag. Sjećam se da sam mu govorio: Cheick, možeš pobijediti ovog momka", objašnjava Jackson i dodaje da je Cro Cop i dalje pojam za stojku u MMA-u.

"Mirka svi iznimno cijene u Muay Thai i kickboxing krugovima. Treneri očito vole udarce nogama koji pogađaju protivnike u glavu. Svi žele vidjeti još neki njegov smrtonosni nokaut."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara