Skandal u Kruševcu: Isprovocirani trener Radničkog urlao, psovao...

Skandal u Kruševcu: Isprovocirani trener Radničkog urlao, psovao...
Foto: Screenshot

POSLJEDNJE, 21. kolo jesenskog dijela srpskog nogometnog prvenstva obilježila je presica nakon utakmice Napredak - Radnički Niš (1:2). Glasnogovornica Napretka Valentina Vasić je uoči početka presice pitala trenera gostiju Nenada Lalatovića, inače i bivšeg stratega kluba iz Kruševca, kome je pokazao srednji prst - jednoj ili drugoj upravi na tribini. Na to je Lalatović izgubio živce te upitao tko je vrijeđao njega i njegovu obitelj. 

"Jesi li ti psovala moje dijete? Kako te nije sramota da postavljaš takvo pitanje? Bio sam dio Napretka i spasio sam ga", krenuo je Lalatović, a onda se uključio jedan navijač koji je bio na presici.

"Puši kurac, majmune. Jebem te u usta, ja sam te psovao!" poručio je huligan, kako ga je nazvao trener Radničkog, koji je nakon toga potpuno poludio.

"Mrš, jebem ti mater seljačku. Tko je pustio ovog dripca da me ovdje vrijeđa?" upitao je glasnogovornicu i trenera Napretka Milorada Kosanovića, koji ga je pokušao smiriti.

Nakon toga se Lalatović ustao i poručio kako je za njega presica završena. Međutim nije otišao, već je nastavio obračun s glasnogovornicom.

"Sram te bilo! Ti si ga pustila ovdje da me vrijeđa. Radio sam ovdje kod tebe, borio se za vas, ginuo za vas, spasio vas ispadanja i ti meni postavljaš takvo pitanje. Moja djeca su se ovdje rodila, a sada me ovdje huligan vrijeđa. Ovo je sramota vašeg kluba. Ja se ne plašim niti jednog navijača. Sram te bilo, kao i toga tko je tebe naučio da me to pitaš, a on nije danas ni došao na utakmicu. Ne može huligan ovdje ući i vrijeđati me. Ti si se promijenila za 500 eura, budalo poremećena", ispalio je Lalatović, ali se tu nije zaustavio.

"Ne mogu dopustiti da jedan dripac vrijeđa moju kćerku, koja se rodila ovdje u Kruševcu, kao i moji sinovi. Ginuo sam za Napredak, a doživio sam da mi cijeli stadion viče kako je moja žena kurva, koja mi je rodila troje djece. A ti si pila piće s mojom ženom, čuvala nam djecu, a danas ovo sve podržavaš. Razočarala si me i nemoj mi se obraćati. Sram te bilo i tražit ću da se Napredak kazni zbog svega ovoga", zaključio je Lalatović pa zahvalio svom Radničkom i ekipi koja je završila na drugom mjestu iza Crvene zvezde. 

Cijeli skandal podignuo je nogometnu Srbiju na noge pa je nedugo nakon toga reagirao i Napredak priopćenjem, a u međuvremenu se saznalo da trenera nije provocirao navijač, već novinar jednog lokalnog portala. Barem tako tvrde u Kruševcu.

"Napredak se ne osjeća odgovornim za incident koji se dogodio na presici poslije utakmice protiv Radničkog. Incident se dogodio između trenera Nenada Lalatovića i novinara Stevana Milutinovića. Lalatović je nakon postavljenog pitanja službenog lica kluba Valentine Vasić nju verbalno napao, iznoseći niz uvreda koje se jasno čuju i vide na video snimci. Na konstataciju Lalatovića da su mu navijači psovali djecu reagirao je novinar Milutinović izazvan reakcijom trenera Radničkog. On je vrijeđao našu glasnogovornicu na osobnoj razini, bez argumenata, i time pokušao opravdati svoje sramno ponašanje na terenu tijekom utakmice. Lalatović je još jednom pokazao svoju 'kulturu', a protiv njega će Valentina Vasić podnijeti prijavu disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije. Napredak najstrože osuđuje njegovo ponašanje i novinara Milutinovića te ih smatra neprimjerenim ljudima koji se bave sportom", poručuju iz Kruševca. 

Nakon toga se oglasio i Radnički, koji tvrdi da je zapravo navijač Napretka, a ne novinar, verbalno napao Lalatovića.

"Dogodio se veliki skandal. Na presici je navijač Napretka verbalno napao trenera Radničkog Nenada Lalatovića i uputio mu najvulgarnije uvrede. Sama presica počela je neuobičajenim pitanjem PR-a Napretka kako bi Lalatović bio isprovociran, a kasnije se nadovezao i već spomenuti navijač kojem tamo nije bilo mjesto. Ovo je očigledan pokušaj da se na povijesni uspjeh Radničkog baci mrlja. Završili smo drugi s jednim porazom u 21 utakmici. Zato pozivam institucije da kazne Napredak za veliki propust. Srednjeg prsta nije bilo tijekom utakmice jer bi delegat sigurno to upisao i Lalatović bi bio kažnjen. Zato nećemo dozvoliti da bilo tko provokacijama umanji ono što je Radnički postigao u ovoj polusezoni", navodi klub iz Niša. 

Lalatović je tijekom igračke karijere najviše ostao upamćen kao kapetan Crvene zvezde, koju je kasnije vodio i kao trener. Prije toga je 2014. sjedio na klupi Napretka, a nakon toga je bio strateg Borca, Vojvodine i Čukaričkog, a bio je i izbornik reprezentacija Srbije do 20 i 21 godine. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara