Video - Bob Sapp u Splitu: "Zvijer" na 10. Obračunu u ringu!

Tekst: Marko Petrak

PRIJE nekoliko godina Bob Sapp je bio jedan od najzloglasnijih K-1 i MMA teškaša svijeta. Ili ga je s njegovih gotovo 170 kila čistih mišića ispravnije nazvati superteškašem. Čak će i Cro Cop među svojim pobjedama rado izvući onu protiv "Zvijeri" kojoj je najprije middle kickom slomio rebro, a zatim i direktom jagodičnu kost. Sapp je možda svoju najbolju borbu odradio protiv jednog od najvećih u povijesti kada je doslovno izmrcvario Minotaura po MMA pravilima da bi ga Nogueira ipak na koncu završio armbarom.

"Samo se čeka ugovor"

Istog tog Bob Sappa splitska će publika imati prilike vidjeti na 10. jubilarnom Obračunu u ringu koji će se 27. ožujka održati u Spaladium Areni. Organizator najavljuje borilačku poslasticu neviđenu do sada na ovim prostorima.

"Gotovo je sigurno da će Sapp nastupiti, i to protiv našeg boksačkog olimpijca iz Pit Bulla Marka Tomasovića, naravno, po K-1 pravilima. Kada bih to trebao staviti u brojke, šansa je 95 posto. Internetski ugovor je već potpisan, a sada samo čekamo i originalnu kopiju da stigne u Split", objašnjava glavni i odgovorni Marko Žaja i objašnjava kako je došlo do ideje da se pozove "Zvjerka".

"Do sada smo zaista imali vrhunska imena, no 10. izdanje mora biti posebno. Imali smo McDonalda, Leku, Magomedova...Sve su to top borci, no Sapp je svojom figurom zadivio cijeli svijet. Već smo ranije pregovarali, a sada su se napokon stvorili uvjeti za njegov nastup. Bob se pokazao kao vrlo pristupačna i pametna osoba i drago mi je da se odlučio na nastup u Splitu."

"Za Tomasovića bi otvorena izmjena bila smrt"

Gorostas je, unatoč slabijim nastupima u posljednje vrijeme, izazov života za Marka Tomasovića.

"Marko ne voli puno pričati i razbacivati se izjavama prije borbe. On je povučen tip koji voli govoriti u ringu. Siguran sam da će dati sve od sebe, a mi ćemo probati smisliti neki taktički plan koji će biti efektivan protiv Sappa. Ući u neku otvorenu izmjenu udaraca s takvim čovjekom je ravno samoubojstvu. Bitno je da Tomasović ostane hladne glave i da ne podlegne atmosferi u Areni. Onda bi to moglo biti kobno", objašnjava Žaja.

Osim Sappa i Tomasovića, 10. Obračun u ringu nudi još tri "borbe večeri"...

"Točno tako. Frane Radnić će braniti titulu svjetskog prvaka u WAKO Pro federaciji protiv Philippea Salomona koji je nedavno osvojio K-1 Collision ligu i time se plasirao na završnicu u Japan. Frane je također sudjelovao, no bio je očigledno pokraden i ovo mu je prilika da osvijetli obraz jer je minimalno zaslužio dodatnu rundu u Budimpešti. Ova borba je prava poslastica jer će to biti okršaj pravih udarača. Francuz je eksplozivan i atraktivan i Radnić neće imati lagan posao", otkriva nam Žaja i zaključuje.

"Tu su još dva vrhunska K-1 kvalifikacijska meča u teškoj kategoriji. Nadamo se da će se tu naći Agron Preteni iz Pit Bulla i Nizozemac James Phillips kojeg je splitska publika već imala prilike upoznati. U K-1 Max kvalifikacijama nastupit će dvije splitske nade, Luka Tomić i Ivan Stupalo."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara