Adventski sajam u Velikoj Gorici

Ilustracija: Shutterstock

ZANIMLJIVE poklone za svoje najdraže povodom nadolazećih blagdana Velikogoričani mogu pronaći na Adventskom sajmu koji se održava ispred Muzeja Turopolja.

"Od turopoljskih suvenira, nakita za bor, staklenih kuglica, ručno oslikanih anđela za bor, stakla sa raznim motivima, licitarsko srce, imamo adventske vjenčiće, božićne aranžmane za stol, nakit, naušnice, ogrlice", kaže Zdenka Petras koja se bavi izradom suvenira i na čijem se štandu sve navedeno može pronaći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Među desetak velikogoričkih obrtnika i udruga je i udruga DIVA koja okuplja umjetnike. Predsjednica udruge Ksenija Ozmec Klarić kaže da imaju poklone za svačiji džep. "Imamo već od jedne kune male anđele, keramičke svijećnjake od 15 kuna, keramičke anđele 30 i 50 kuna, do malo ekskluzivnijih stvari, to je recimo ručno izrađeni nakit. Najskuplja nam je mislim jedna slika, ulje na platnu, tema zima koja košta 300 kuna", ističe Ozmec Klarić.

Osim poklona, naći će se tu i nešto za okrjepu. "Imamo kuhanog vina, čaja i čaja s rumom. Imamo i sokova, žestokog pića, pive, svega po malo i naravno od jela imamo kobasice, pečenice, hot dog, ćevape i razne varijante, hamburgeri...", ispričao je Vladimir Birek, vlasnik restorana Grof.

Adventski sajam organiziran je u suradnji Grada, udruženja obrtnika i Turističke zajednice, a može se razgledati do 24. prosinca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara