Bandić: Naplata parkinga u Bužanovoj nije svjetski problem, sve ćemo riješiti

Foto: Hina

PRIČA s naplatom parkinga u Bužanovoj nije svjetski problem. Sve ćemo riješiti, izjavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, upitan da komentira hoće li Grad Zagreb i Holding platiti 11 milijuna kuna odštete tvrtki na čijem zemljištu od 2007. naplaćuju parking. U pitanju je naime adresa na kojoj živi i zagrebački gradonačelnik.

"Gospoda koja su radili 5 zgrada u Bužanovoj, gdje sam i ja kupio stan, dobili su dozvolu i ostavili gradu da riješi prometnice. Žurilo im se da naprave zgrade i dobiju lovu, a sada potražuju svoju zemlju, ili adekvatnu zamjenu ili da im se plati. Riješit ćemo to s njima", odgovara Bandić.

Nitko ih, kaže Bandić, nije silio da počnu graditi zgradu, a da nisu riješili imovinsko pravne odnose. Podsjetimo, u tijeku sudski spor oko vlasništva nad zemljom u Bužanovoj ulici, na kojoj se parkiranje naplaćuje već sedam godina, a na koju pravo polaže tvrtka Allegheny Financial d.o.o.

"Spor teče i riješit će se taj problem. Nije to veliki problem. Ili će se ići na nagodbu bez kamata, ali nešto ćemo riješiti. Nije to svjetski problem. Problem je, ali ćemo ga riješiti".

"Svaki čovjek u gradu neka kontrolira svakog čovjeka i onda će biti sve u redu"

Upitan je Bandić i kako misli riješiti odvoz glomaznog otpada. Hoće li ući u aranžman s tvrtkom CIOS?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam ni sa kime deal, sorry. Ako ministar Zmajlović suspendira zaključak i odluku da se glomazni otpad može odvoziti na Jakuševac, nećemo morati raspisivati nikakav natječaj niti uzimati ikakvog privatnog koncesionara. Dok je to na snazi, natječajem će se odrediti koncesionar koji će zbrinjavati komunalni otpad. Stvari su kristalno jasne", smatra Bandić.

Sve nade ulažu se u Centar za gospodarenje otpadom, koji bi trebao termički obrađivati samo 25 posto otpada, ističe gradonačelnik te ponavlja onima koji ga nisu shvatili ozbiljno - od 1. srpnja svi ćemo morati odvajati otpad.

"Najteže je mijenjati navike. Bit će tu problema. Ali Bože moj. Svaki čovjek u gradu neka kontrolira svakog čovjeka i onda će biti sve u redu."

Otpad će se naplaćivati po volumenu, a ne po kvadraturi, ponovio je Bandić, koji ni danas nije mogao izbjeći ljutite građane. Jedna stanovnica Zapruđa požalila mu se na antene mobilnih operatera koje se nalaze na stambenim zgradama, a Bandić je obećao kako će provjeriti cijeli slučaj.

A neki su mu dijelili i hvalospjeve pa se čak spomenula i bivša stranka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara