Bivšem šefu kaštelanske Hvidre uvjetna za pokušaj iznude: Bio je iznerviran, ispričao se

Bivšem šefu kaštelanske Hvidre uvjetna za pokušaj iznude: Bio je iznerviran, ispričao se

Foto: Arhiva

ŽELJKO STRIZE, bivši šef kaštelanske Hvidre, osuđen je nepravomoćno na splitskom Općinskom sudu na uvjetnu kaznu zbog pokušaja iznude. Prije četiri godine zaprijetio je Anti Čudini i Ivici Gagiću. Preko prijatelja im je poručio da imaju dva sata da skupe novac za njegov Mercedes, koji je dva dana prije odletio u zrak.

Strize: Imaš dva sata da skupiš 20 tisuća eura, inače...

Kada je Čudina nazvao, Strize mu je rekao: "Slušaj majmune, ne zanima me tko je to napravio, imate dva sata da skupite 20 tisuća eura inače ćete biti nezaštićeni kao i moj Mercedes." Prijetnja je zaista uplašila Čudinu i Gagića. Novac Strizi nisu dali, nego su ga prijavili policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strize se iznervirao

Sutkinja Daniela Pivčević kaznila je Strizu sa šest mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine.

Strizin branitelj Borivoje Milošević predložio je minimalni uvjet uz obrazloženje kako se ovdje radi o optuženiku koji je bio iznerviran i oštećen jer mu je uništen automobil, a osiguranje ne želi pokriti štetu.

Bio je uvjeren da su mu Čudina i Gagić digli u zrak auto jer je bio s njima u određenim političkim sukobima, no doznavši da to nije točno, izvinio im se osobno i nije mu palo na pamet da nešto naplaćuje od njih, naveo je odvjetnik Milošević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara