Dodik: Putin mi je obećao pomoć za RS, a Krim je završen posao

Dodik: Putin mi je obećao pomoć za RS, a Krim je završen posao

Foto: poskok.info

PREDSJEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u petak kako mu je ruski predsjednik Vladimir Putin obećao pomoć za suočavanje s posljedicama katastrofalnih poplava.

Dodik već treći dan boravi u Rusiji dok se brojni gradovi i naselja na području RS bore kako bi normalizirali život nakon poplava koje su pogodile cijelu Bosnu i Hercegovinu.

On se u Sankt Petersburgu sastao s Putinom a u izjavi za Radio-televiziju RS (RTRS) kazao je je dobio obećanje o ruskoj pomoći no samo za taj entitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Putin je rekao da će pomoći RS da sanira gubitke", kazao je Dodik, ne pojašnjavajući što se točno može očekivati od ruske strane.

Dodik je ustvrdio kako je s Putinom razgovarao i o političkim pitanjima odnosno stanju u BiH te kako Rusija "podupire Daytonski sporazum i BiH organiziranu s dva entiteta".

"Rusija nema nikakvih skrivenih namjera vezano za Daytonski sporazum", izjavio je Dodik dodajući kako je s ruskim predsjednikom analizirao čak i ukrajinsku krizu, pri čemu su zaključili kako je "Krim završen posao".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara