Holy: HDZ i SDP vode istu politiku, nema tu razlike

Screenshot: N1

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy večeras je gostovala u emisiji Pressing Dubravka Merlića na N1 televiziji, a za vrijeme svojeg nastupa dotakla se mnogih tema koje su zadnjih nekoliko dana bile veoma popularne u medijima, poput navoda o koaliranju ORaH-a i SDP-a.

Holy je dala i ocjenu Plana 21, a u svojoj procjeni je istaknula kako HDZ i SDP vode istu politiku, potičući iste velike projekte.

"ORaH smatra da održivost društva počiva na gospodarstvu, zaštiti okoliša i kompleksu ljudskih prava i socijalne pravde. Smatramo da je Plan 21 djelomično ispoštovan u stupu društvene pravde, ali ne zaštite okoliša i gospodarstva. Ono što je do sad radila Kukuriku vlada je isto što su radili HDZ kada je na čelu bila Kosor - potiču se isti veliki projekti.

HDZ i SDP su daleko sličniji nego što je ORaH sličan SDP-u. Sve dok se SDP neće držati do toga da realizira svoj program, nama je suradnja neprihvatljiva", upozorila je Holy.Predsjednica ORaH-a u nastavku je opisala put jedne ORaH-ove ideje od začetka, iz pozicije autsajdera, pa sve do afirmacije u društvu.

"Mi želimo ostvarivati naše ideje. Prije 9 mjeseci smo krenuli s komunikacijom ideje za liberalizaciju konoplje. Bili smo nevjerojatno ismijavani, tretirali su nas da se zalažemo za "napušenu Hrvatsku". Prva politika je bila politika gospodarskih potencijala konoplje, radili smo na edukaciji i danas se 2/3 građana zalaže za liberalizaciju industrijske konoplje i indijske konoplje za medicinske svrhe. Mi znamo što nam se događalo kada smo prezentirali tu ideju - ako imate pozitivnu priču, ako radite u javnom interesu - može se pozitivno utjecati na društvo.

Bilo bi nam drago da imamo priliku realizirati našim ljudima naše ideje. Mi ne skrivamo svoje politike jer smatramo da one ideje koje su dobre za društvo trebaju biti realizirane, bez obzira tko će ih realizirati. Političke stranke ne smiju djelovati iz partikularnog stranačkog interesa", istaknula je.

"Maras se htio pokazati važnim"

Komentirajući navode SDP-ovog ministra Gordana Marasa, Holy je istaknula kako se Maras htio pokazati važnim.

"On je prošli tjedan gostovao u jednoj emisiji i rekao je da ORaH i SDP surađuju i da je suradnja dogovorena. Naravno da se nama tako nanijela politička šteta, jer su naši članovi jako neskloni bilo kakvom povezivanju s SDP-om, ne u programskom smislu. Ne vidim koja je razlika između HDZ-a i SDP-a kada oni provode istu programsku politiku na vlasti.

Moj je dojam da je Maras bio nepromišljen i da se htio pokazati važnim", kazala je Holy.

Predsjednica ORaH-a kazala je i kako je popila kavu s Milanovićem i još nekoliko ljudi za vrijeme predaje potpisa predsjednika Ive Josipovića. Istaknula je kako ona i premijer imaju jako pristojan odnos te kako među njima nema povišenih tonova.

"Cijenim Josipovića jer je pogurao izmjene Ustava"

"Ovlasti predsjednika države su relativno sužene, ono što se njemu sada zamjera da je odgovoran za gospodarsko stanje u državi je promašeno. Kod Josipovića cijenim što je pogurao izmjene Ustava, mislim da je to velika stvar i da je poguralo u pravom pravcu kaznene postupke protiv političara i to je jako pozitivno za hrvatsko društvo.

Imala sam se prilike voziti s njim na Krk, on je predsjednik svih građana i sveo je cijelu pompu oko izbora na najmanji nivo. Milanović se drugačije vozi. Josipović je jako otvoren prema građanima i mislim da je to dio tog programa koji je jednostavan i pristupačan. Ali mislimo da je njegov program za drugi mandat bolji", rekla je odgovarajući na upit o tome zašto je iskazala podršku Josipoviću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara