Identificirano 19 žrtava Domovinskog rata

Foto: branitelji.hr

NA ZAVODU za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu održana je identifikacija posmrtnih ostataka 19 osoba ekshumiranih iz pojedinačnih i zajedničkih grobnica nastalih nakon 1995. godine, u organizaciji i koordinaciji Uprave za zatočene i nestale Ministarstva branitelja.

Današnjoj identifikaciji nazočili su i predstavnici Komisije za nestala lica Republike Srbije i međunarodnih organizacija, priopćeno je danas iz Ministarstva branitelja.

S obzirom na vrijeme stradavanja, posmrtni ostaci dviju osoba potječu iz razdoblja 1991. i 1992. godine, dok se posmrtni ostaci 17 osoba odnose na 1995. godinu i akciju "Oluja", navodi se .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posmrtni ostaci osoba stradalih 1991. i 1992. godine ekshumirani su na području Brodsko-posavske županije (1 osoba) te Šibensko-kninske županije (1 osoba), a posmrtni ostaci 17 osoba stradalih 1995. godine ekshumirani su na području Zadarske županije (12 osoba), Šibensko-kninske županije (2 osobe), Sisačko-moslavačke županije (2 osobe) te Splitsko-dalmatinske županije (1 osoba), priopćeno je.

Identifikaciji je prisustvovao i ministar branitelja Predrag Matić koji je izjavio da "prisustvovati identifikacijama posmrtnih ostataka je najteži posao koji ministar branitelja obavlja. U ime Vlade i ovoga Ministarstva želim vam poručiti da mi ne pravimo razliku među žrtvama te da je za nas rat završio. S jednakim intenzitetom, dostojanstvom i poštovanjem tražimo sve nestale hrvatske državljane stradale tijekom Domovinskog rata".

Nakon danas provedene identifikacije, još 1642 osobe smatraju se nestalim u Domovinskom ratu, priopćilo je danas Ministarstvo branitelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara