Iz Zagreba izbacili Šuška i Tuđmana: Trg i aveniju zaslužuje Josip Reihl-Kir

Iz Zagreba izbacili Šuška i Tuđmana: Trg i aveniju zaslužuje Josip Reihl-Kir

Foto: Građanska akcija

ZAGREBAČKI aktivisti Građanske akcije obilježili su 23. obljetnicu ubojstva Josipa Reihla-Kira. U njegovu su čast "preimenovali" Trg Franje Tuđmana i Aveniju Gojka Šuška.

"Došlo je vrijeme da se u Hrvatskoj prestanu veličati lažni proroci i lažni domoljubi, a istaknu u prvi plan oni koji su doista najbolji među nama. I zato ti Josipe poklanjamo Aveniju i Trg u Zagrebu", poručuje Građanska akcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećaju da je Reihl-Kir ubijen 1. srpnja 1991. na hrvatskoj strani barikade u Tenji. "Okidač je potegnuo Antun Gudelj koji služi 20 godina za ovo gnjusno ubojstvo, a po nalogu Franje Tuđmana, Gojka Šuška, Vladimira Šeksa, Vice Vukojevića i osuđenog ratnog zločinca Branimira Glavaša", priopćeno je iz Građanske akcije."Josip Reihl-Kir je bio trn u oku i srpskim i hrvatskim fašistima jer se zalagao za dijalog i razum kad su svi oko njega željeli rat. I kao što je povijest pokazala, takvi kao on su završili s metkom u čelu jer je nacionalistima u HDZ-u bio smetnja u njihovoj želji da sa Srbima malo ratuju", tvrdi Građanska akcija.

"U ime europeizacije Hrvatske, u ime mira i slobode i u ime lustracije (za koju postoji lijepa hrvatska riječ - detuđmanizacija), koju svi zazivaju u Hrvatskoj, eto mi smo dali svoj doprinos i uklonili ime sitnog udbaškog drukera Gojka Suška i Perkovićevog pulena Franje Tuđmana iz grada Zagreba i poklonili svim Zagrepčanima Aveniju i Trg Josipa Reihla-Kira. Aveniju mira i Trg slobode i razuma. Jer upravo mir i sloboda i razum najbolje opisuju Josipa", kažu iz Građanske akcije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara