Josipović: Neka Linić i Milanović probleme rješavaju unutar stranke

Josipović: Neka Linić i Milanović probleme rješavaju unutar stranke

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Republike Ivo Josipović izjavio je danas da sukob između premijera Zorana Milanovića i bivšeg ministra financija Slavka Linića ne smije opterećivati državu i njezine institucije te pozvao sve razine vlasti da se posvete svome poslu kako bi država normalno funkcionirala, a SDP mogao unutar stranke riješiti svoje probleme.

"To sam i jučer istaknuo, sukob koji očito postoji u okviru vladajuće stranke ne smije opterećivati državu i državne institucije. I pozvao sam i sve ministre i sve razine vlasti da se posvete svome poslu, a da stranka posebno rješava svoje probleme na svojim stranačkim tijelima", rekao je Josipović novinarima u svome Uredu u sklopu "kave s građanima".

O pojedinostima sukoba "Linić vs. Milanović", Josipović nije želio govoriti kazavši kako će se sve analizirati nakon što bude gotovo i izvješće o izvanrednom nadzoru koje je zatražio od Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost. Stoga nije želio iznositi ni detalje izvješća koje je već dobio, ono Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad se postupak kompletira, javnost će dobiti sve. Nema smisla da sad idem s parcijalnim informacijama koja će možda dobiti i jednu korekciju", objasnio je.

Ne želim ništa nagađati, dodaje predsjednik. "Kada budu gotovi nalazi i rezultati svi ćete sve znati i nakon toga ćemo izvlačiti zaključke", poručio je.

Rezultati dvaju izvješća, kako je jučer najavio predsjednik, bit će predstavljeni javnosti početkom idućeg tjedna.

Josipović je danas "na kavu", uz ine, primio predstavnike Hrvatskog društva filologa koje obilježava 40. obljetnicu djelovanja, kao i članove Odbojkaškog kluba Mladost Marina iz Kaštel Lukšića koji su tri godine za redom (2012,, 2013., 2014.) osvojili prvenstvo države.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara